Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Film eller studier for VM-lederen

Finske Mika Kojonkoski anbefalte badstuen.

Bjørn Einar Romøren liker best å være i angrepsposisjon. Med ledelse etter første dag av skiflygings-VM blir angrep det beste forsvar.Bjørn Einar Romøren hoppet til 214,5 og 213,5 meter. I motsetning til sine nærmeste østerrikske konkurrenter klarte han å sette nedslag.

Derfor har han en ledelse på 2,2 poeng på Gregor Schlierenzauer og 2,8 poeng på Martin Koch.

Koch var lengst i begge omganger med 215,5 og 221 meter, men uten telemarksnedslag.

Film foran lekser

- Veldig gøy å lede. Det meste stemmer og jeg klarer å ta ut litt av svevene. Dessuten klarer jeg å sette nedslag. Og det er viktig, sa Romøren.

Etter oppturen fredag kveld i Heini Klopfer-bakken i Oberstdorf gjelder det å nullstille seg mentalt til lørdagens to avsluttende omganger. Ifølge landslagssjef Mika Kojonkoski er den beste medisinen å ta en tur i badstuen for å rense hodet.

- Du har jo lobotomi, da. Nei, det blir nok å lese en bok. Jeg har noe lekser og burde ha lest noe om budsjettering. Det blir nok helst en film, sa 26-åringen som studerer økonomi ved BI når han ikke svever langt i bakken.Et VM-gull i skiflyging har han nok sikkert budsjettert med, men innkasser ingenting på forhånd.

Bekymret sjef

GRATULERER: Bjørn Einar Romøren (t.h.) ble gratulert av blant andre verdenscupleder Thomas Morgenstern etter den gode hoppingen i VM-innledningen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
GRATULERER: Bjørn Einar Romøren (t.h.) ble gratulert av blant andre verdenscupleder Thomas Morgenstern etter den gode hoppingen i VM-innledningen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Landslagssjef Kojonkoski syntes at østerrikerne hoppet sjokkerende bra. At han har en av sine elever i en snau ledelse bekymrer han litt.

- Jeg er alltid litt bekymret når det gjelder Bjørn Einar, men nå er han kanskje blitt litt mer voksen, sa Kojonkoski.

- Du nevnte at han var best når han kunne angripe. Nå er han i en forsvarsposisjon?

- En offensiv holdning er alltid best i skiflyging. Man må ikke begynne å tvile, og det har han aldri gjort når det gjelder å fly, sa Kojonkoski.

(NTB)

image: Film eller studier for VM-lederen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media