Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filme-Ondo lurte alle

- Jeg synes straffesparket så OK ut, sier dommersjef Rune Pedersen.

LURING: Gilles M'bang Ondo skaffet straffe for Stabæk. Etterpå innrømmet han at han lurte dommer Anders Johansen. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
LURING: Gilles M'bang Ondo skaffet straffe for Stabæk. Etterpå innrømmet han at han lurte dommer Anders Johansen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Gilles M'bang Ondo var Stabæks store spiller i går med to målgivende og scoring i 3-1-seieren mot Fredrikstad. Den ene målgivende fikk han for å ha skaffet straffesparket som ga 1-0 etter 25 minutter.

Fredrikstad-spiller Hans Erik Ramberg hadde foten i bakken inne i feltet, så kom Ondo løpende og stupte rett foran øynene til dommer Anders Johansen. Veigar Pall Gunnarsson satte straffen sikkert i mål. Du kan se situasjonen hos TV2.

Innrømmet filming Etter kampen innrømmet Ondo at han lurte dommeren og at det ikke var straffespark. Han sier at han gjorde som helten sin, Chelsea-spiss Didier Drogba.

- Klar straffe? Nei, nei, det var det ikke, sa Ondo til Dagbladet, mens han lo og smilte.

- Det var filming, som Drogba. Men det var bra for Veigar å få det målet, og vi tar det vi får, sa gaboneseren.

- Så OK ut Rune Pedersen, dommersjef i Norges Fotballforbund, tar Ondos uttalelser med en klype salt.

- Det er lett for en spiller å si det etter å ha fått straffe. Hadde dommeren ikke dømt straffe, ville han kanskje sagt at det var straffe, sier Pedersen til Dagbladet.

Selv synes Pedersen straffesparket så riktig ut.

- Jeg så straffesparket i går på sportssendingene og synes det så OK ut. Jeg er rimelig sikker på at de aller fleste dommerne hadde oppfattet at det var en forseelse, sier Pedersen, som tror det hadde blitt like mye styr dersom dommeren ikke hadde gitt straffe.

- Risikerer Ondo straff etter innrømmelsen?

- I teorien ligger det en mulighet i NFFs regelverk om å straffe dem som setter fotballen i vanry. Jeg har ikke sett eller lest noe her som tilsier noe slikt.

Dommer'n mot seg? Det skal være et møte i NFF i løpet av dagen der de går gjennom fotballrunden. Der kan Ondos straffespark komme opp som tema.

Det er en utbredt antagelse blant fotballsupportere at spillere som blir tatt i filming ofte får 50/50-avgjørelser mot seg. Filmer du deg til straffe én gang, får du ikke straffe neste gang.

Ondo kan dermed ha gjort noe dumt, ved å innrømme at han fikk en straffe han ikke skulle ha hatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media