Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Filmer du fortsatt ikke, Rooney?»

Engelsk avis lurer på om dommeren er i familie med Svennis.

SKUESPILLERDEBATTEN FORTSETTER: Wayne Rooney går her i bakken etter en duell med Bostjan Cesar og får et svært billig straffespark. Foto: REUTERS
SKUESPILLERDEBATTEN FORTSETTER: Wayne Rooney går her i bakken etter en duell med Bostjan Cesar og får et svært billig straffespark. Foto: REUTERS Vis mer

(Dagbladet.no) De siste ukene har det vært mye snakk om skuespill i England. Det temaet blir ikke mindre debattert framover, etter gårsdagens landskamp mot Slovenia.

John Terry sa før kampen at engelske spillere ikke kaster seg. Wayne Rooney sa han bare stuper på sommerferie og at han er en ærlig spiller.

På Wembley fikk han nok et billig straffespark, én uke etter at mange mente han falt for lett i en duell med Arsenals Manuel Almunia.

«Filmer du fortsatt ikke, Rooney?» skriver Daily Mail.

I familie med Svennis?
Det var i en duell med midtstopper Bostjan Cesar at Rooney i går kveld fikk et billig straffespark av den svenske dommeren Jonas Eriksson. Rooney holdt Cesar i trøya og da han skjønte at han ikke ville nå fram på innlegget til Steven Gerrard kastet han seg framover og det endte med at han taklet Cesar i anklen.

Midtstopperen hinket av banen og kom aldri inn igjen.

Rooney slo oppgitt ut med armene, kikket etter dommeren og fikk en straffe som Frank Lampard trygt ekspederte i mål.

«Jonas Eriksson er kanskje en nevø av Sven-Göran, for hans tolkning av det som skjedde gikk i dyp favør av det laget Sven tidligere trente,» skriver The Times.

Nåværende England-manager Fabio Capello sier han ikke så om det var straffe eller ikke, og når en trener sier slikt er det ofte ikke straffe.

Oppgitt Koren
Slovenia-kaptein og tidligere Lillestrøm-spiller Robert Koren fikk derimot med seg hva som skjedde.

SKADD: Wayne Rooney har sluppet trøya til Bostjan Cesar og setter knottene inn i ankelen hans. Foto: REUTERS
SKADD: Wayne Rooney har sluppet trøya til Bostjan Cesar og setter knottene inn i ankelen hans. Foto: REUTERS Vis mer

- Vi må kanskje se den igjen på tv, men vi har snakket om det i garderoben og vi synes ikke det er noe straffespark. Jeg synes Rooney falt for lett og nå får vi se om noen vil gå ut mot ham, sier Koren til PA Sport.

Wayne Rooney selv gikk gjennom pressesonen på Wembley med lukkede øre og ville ikke kommentere straffesituasjonen. Slovenia-keeper Samir Handanovic stoppet imidlertid for å dele sitt syn på den omdiskuterte hendelsen.

- Begge spillerne kjemper om ballen og så faller bokstavelig talt Rooney inn i vår spiller. Jeg synes det var et klart frispark og kanskje skulle Rooney fått gult kort, sier han.

Slovenia-trener Matjaz Kek er skuffet over at de tapte kampen på denne måten, men enda mer frustrert over at de trolig må klare seg uten Cesar i onsdagens VM-kvalik mot Polen.

- Vi spiller en treningskamp og mister en spiller. Jeg er ikke sint på Rooney, men sint over å miste en spiller, sier han ifølge Press Association.

- Vi er for ærlige
Det var etter Eduardos straffespark mot Celtic i Champions League-kvaliken for halvannen uke siden skuespillerdebatten blusset opp i England. Arsenal-spilleren er ilagt en karantene på to kamper av Uefa, og både spillere og managere har kastet seg inn i diskusjonen.

Før helga sa John Terry at engelske spillere er så ærlige at det omtrent kan være ødeleggende for Englands VM-sjanser. Det spørs om han går like hardt ut nå.

- Jeg kan snakke om de engelske gutta og jeg mener dette (skuespill) er noe vi ikke gjør. Vi er for ærlige og i Premier League ser du at de engelske spillerne forsøker å holde seg på beina selv om de får seg et spark. Den utenlandske mentaliteten er at du går i bakken så fort det er snakk om en berøring. Det gjelder ikke alle utlendingene, men du vet hvem de er, sa Terry.

Wayne Rooney benyttet også sjansen til å si at han ikke driver med skuespill på «Drømmenes teater».

- Alle som ser meg spille vet at jeg er en ærlig spiller og hvis dommeren blåser straffe er det ikke noe du kan gjøre, sa Manchester United-spissen for et par dager siden.

BLE BØNNHØRT: Wayne Rooney slår ut med armene og får straffen han mener han fortjener. Foto: REUTERS
BLE BØNNHØRT: Wayne Rooney slår ut med armene og får straffen han mener han fortjener. Foto: REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media