Filmet dopingmistenkte toppsyklister

Uvitende om politiets nærvær.

Uvitende om politiets nærvær skal flere dopingmistenkte toppsyklister ha blitt filmet mens de forsynte seg av ulovlige midler i Madrid.

Politiet antar at syklistene – hovedsakelig fra Spania – som ankom leiligheten i hovedstaden, enten fikk med seg prestasjonsfremmende midler eller blod til dopingbruk.

– Dette handler om syklister som er på toppnivå. De mindre kjente som ikke klarer å oppnå samme suksess har verken råd eller tilgang til slike midler. Det er rett og slett for dyrt, sier talsmann Jose Manuel Gallego for Madrid-politiet i et telefonintervju med nyhetsbyrået AP.

Torsdag ble det også klart at politiet hadde kommet over en liste med mer enn 100 sykkelnavn fra doktorer som hadde tilbudt utøverne ulovlige dopingmidler.

Gallego ville overfor avisen El Pais verken bekrefte eller avkrefte om navnene til både spanske og utenlandske toppsyklister sto på listen. I dopingskandalen som rulles opp i Spania har politiet hittil arrestert fem personer.

(ANB-AP)

<B>DOPINGSKANDALE:</B> Det spanske politet ruller opp det som trolig er en stor dopingskandale i toppsykling-miljøet. På bildet er en frossen blodpose fra et poliets raid i Madrid.