Voldtektstiltale mot fotballspiller

Filmet samtale med voldtektstiltalt Molde-spiller med mobilen

Nachspiel med fotballkamerater endte i retten.

RETTSSAK: Sorenskriver Ole Ingar Ødegård i midten administrer rettssaken mot en voldtektstiltalt fotballspiller i Romsdal Tingrett. Foto: Odd Roar Lange
RETTSSAK: Sorenskriver Ole Ingar Ødegård i midten administrer rettssaken mot en voldtektstiltalt fotballspiller i Romsdal Tingrett. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MOLDE (Dagbladet): Da den sterkt berusede kvinnen skal ha våknet med mannen over seg tok hun frem mobiltelefonen og tok opp samtalen. Mannen, som er fotballspiller i Molde Fotballklubb, møter i dag i Romsdal Tingrett, tiltalt for sovevoldtekt. Og her ble lydopptaket med samtalen mellom de to avspilt.

Hensynsløse oppslag

- De hensynsløse oppslagene som tiltalte er blitt utsatt for når han spiller fotballkamper skal ikke være formildende for ham.Det sa aktor Ingvild Thorn Nordheim da rettssaken mot en fotballspiller i Molde fotballklubb startet tirsdag formiddag. Ved flere anledninger, både på Aker stadion og på bortebaner, har bortelagets supportere hengt opp bannere mot spilleren. Dette vakte reaksjoner både i Molde Fotballklubb og i Norges Fotballforbund.

- Det er ingen tvil om at dette har vært en vanskelig sak for både fornærmende og tiltalte. Men påkjenningen skal ikke være formildende for tiltalte, sier Thorn Nordheim.

På nachspiel

Tre av toppspillerne i Molde Fotballklubb inviterte med seg flere jenter til et nachspiel i fotballspillerens leilighet to dager før 16. maikampen på Aker stadion mot Sogndal i fjor. Og det var på soverommet i denne leiligheten at voldtekten, ifølge tiltalen, skal ha skjedd. Moldespilleren er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en person som sov og/eller var beruset og ute av stand til å motsette seg handlingen.Tiltalen har en øvre strafferamme på 10 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer