Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Voldtektstiltale mot fotballspiller

Filmet samtale med voldtektstiltalt Molde-spiller med mobilen

Nachspiel med fotballkamerater endte i retten.

RETTSSAK: Sorenskriver Ole Ingar Ødegård i midten administrer rettssaken mot en voldtektstiltalt fotballspiller i Romsdal Tingrett. Foto: Odd Roar Lange
RETTSSAK: Sorenskriver Ole Ingar Ødegård i midten administrer rettssaken mot en voldtektstiltalt fotballspiller i Romsdal Tingrett. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Da den sterkt berusede kvinnen skal ha våknet med mannen over seg tok hun frem mobiltelefonen og tok opp samtalen. Mannen, som er fotballspiller i Molde Fotballklubb, møter i dag i Romsdal Tingrett, tiltalt for sovevoldtekt. Og her ble lydopptaket med samtalen mellom de to avspilt.

Hensynsløse oppslag

- De hensynsløse oppslagene som tiltalte er blitt utsatt for når han spiller fotballkamper skal ikke være formildende for ham.
Det sa aktor Ingvild Thorn Nordheim da rettssaken mot en fotballspiller i Molde fotballklubb startet tirsdag formiddag. Ved flere anledninger, både på Aker stadion og på bortebaner, har bortelagets supportere hengt opp bannere mot spilleren. Dette vakte reaksjoner både i Molde Fotballklubb og i Norges Fotballforbund.

- Det er ingen tvil om at dette har vært en vanskelig sak for både fornærmende og tiltalte. Men påkjenningen skal ikke være formildende for tiltalte, sier Thorn Nordheim.

På nachspiel

Tre av toppspillerne i Molde Fotballklubb inviterte med seg flere jenter til et nachspiel i fotballspillerens leilighet to dager før 16. maikampen på Aker stadion mot Sogndal i fjor. Og det var på soverommet i denne leiligheten at voldtekten, ifølge tiltalen, skal ha skjedd. Moldespilleren er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en person som sov og/eller var beruset og ute av stand til å motsette seg handlingen.
Tiltalen har en øvre strafferamme på 10 år.

Mobilopptaket

- Jeg var full og alt var helt svart for meg, fram til jeg våknet i senga. Da var buksa og trusa mi tatt av og lå ved sengeenden, mens jeg fortsatt hadde på meg en topp, jakke og veska mi. Og en person jeg ikke kjente lå oppå meg, forklarte den fornærmede kvinnen i retten.
Kvinnen tok opp på telefonen sin samtale mellom henne og tiltalte. Den vel fire minutter lange samtalen ble i sin helhet bli avspilt i retten.

- Jeg våknet og kjente at jeg hadde veldig vondt. Jeg kjente ikke mannen i rommet, og tok derfor opp telefonen min og startet filmopptak, forklarte kvinnen.

I løpet av samtalen blir tiltalte opprørt og irritert før han tilbød seg å bestille en taxi for kvinnen.

Flyktet

- Men jeg ville ikke at han skulle få vite hvor jeg bodde, så jeg kom meg ut av huset og løp av gårde. Jeg gjemte meg, og var redd for at han skulle kommer etter meg, fortalte kvinnen i retten.

- Hvordan har tiden vært for deg etter den aktuelle natten? ville bistandsadvokat Mette Ekroll Nyland vite.
- Den har vært vanskelig. Jeg følger selv med på fotball, og har syntes det har vært veldig vanskelig å se hvordan saken har vært omtalt og den støtten tiltalte har fått i klubben.

Nekter

Den tiltalte moldespilleren nekter for å ha voldtatt kvinnen. Han mener de hadde frivillig sex.

-Jeg var på et utsted i Molde sammen med vennene mine som jeg spiller fotball med. Jeg hadde drukket litt alkohol, mens kameraten min ikke hadde gjort det. Utpå natt gikk vi hjem til leiligheten min. Der var jeg sammen med venner, vi pratet sammen og danset. Etterhvert kom jeg i prat med henne (fornærmede red.anm) og vi pratet, hadde det morsomt og danset litt. Deretter tok hun meg i hånda og vi gikk inn på soverommet, sier den tiltalte fotballspilleren.
I sin forklaring forteller han detaljert om de seksuelle handlingene på soverommet, og at han etter at de hadde sex gikk tilbake til de andre som var på stua.

- Jeg ble sint-

- Litt senere på natta dro de andre hjem og jeg trodde også at hun hadde dratt hjem. Men så oppdaget jeg at hun lå i senga og sov. Da vekket jeg henne. Hun hevder at hun mens jeg lå oppå henne. Jeg stod ved siden av senga og ville at hun skulle gå. Da hun beskyldte meg for å ha voldtatt henne, som dere har hørt på lydopptaket, ble jeg sint og opprørt, forklarte mannen.
På en skala om vi var full, fra 0-5, vil jeg anslå at jeg var 2,5 og hun var 3. Hun var ikke overstadig beruset. Jeg vet hvordan døddrukne jenter ser ut. Og siden jeg er en kjent person er jeg forsiktig med å drikke meg full når jeg er ute, forklarte den tiltalte fotballspilleren i tingretten.

Spillere i vitneboksen

Men en av de tiltaltes lagkamerater, som var til stedet på nachspielet, mener at kvinnen var svært beruset da hun ankom leiligheten.
- Hun bare satt på en stol og sov eller var helt fraværende. Hun snakket ikke med noen og hun måtte ha hjelp inn på soverommet, sier fotballspilleren, som skal fortsette sitt vitnemål onsdag formiddag.
- Det har skjedd så mye siden den gangen at jeg ikke husker hvem andre som var var på vorspielet eller nachspielet den kvelden og natten. Når jeg danser er jeg i min egen boble og ser ikke hvem som er der, forklarer den andre moldespilleren i vitneboksen.
- Jeg mener å huske at han (tiltalte red.adm) var sammen med en jente, fortalte vitnet.
Onsdag skal også Molde Fotballklubbs direktør, Øystein Neerland, vitne i saken.
Advokat Øyvind Panzer Iversen er fotballspillerens forsvarer.
Sorenskriver Ole Ingar Ødegård administrerer tingrettsforhandlingene som avsluttes onsdag.
Vi følger rettssaken.