Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
Foto: Reuters / Phil Noble / NTB ScanpixVis mer

Filmet Valencia seg til straffe mot Liverpool?

Dommeren i fokus da United vant på Anfield.


(Dagbladet): Liverpool - Manchester United 1-2

Manchester United gikk seirende ut av en jevn og tett betalje på Anfield, men det skjedde ikke uten kontroverser.

Like før pause ble Jonjo Shelvey strengt utvist, og kvarteret før full tid fikk Antonio Valencia straffespark etter å ha falt meget lett i duell med Glen Johnson. Liverpool ble i tillegg snytt for et straffespark da Luis Suarez ble felt av Johnny Evans.

Robin Van Persie ekspederte ballen i mål fra 11-meteren, og sørget med det for tre United-poeng.

- Det er et bra resultat for oss, men vi spilte ikke bra. Liverpool dominerte oss i første omgang. I andre omgang hadde vi ballen mer, men de hadde ti mann. Men en seier er en seier, og vi er fornøyde med resultatet. Men vi er ikke fornøyd med prestasjonen, sier Alex Ferguson etter kampen.

- Anfield er et vanskelig sted å komme til, og Liverpool ville spille bra på grunn av anledningen (Hillsborough-markeringen før kampen, journ.anm). De spilte bra, men vi kan spille bedre, sier United-kaptein Ryan Giggs etter kampen, ifølge BBC.

God start For etter en god United-start tok Liverpool mer og mer over på eget gress. Steven Gerrard fikk en god mulighet etter en corner ni minutter ut i andre omgang, men skuddet hans gikk like til side for mål.

Liverpool trillet ballen tålmodig fra side til side, ventende på en åpning i United-forsvaret. Det ble mye nesten for de helrøde, og bare glimtvis truet de Anders Lindegaard skikkelig.

Omtrent fem minutter før pause fikk imidlertid Liverpool et slag i trynet da Jonjo Shelvey ble utvist etter en tøff duell med Jonny Evans. Shelvey fikk det røde kortet, men reprisene viste at de to spillerne gikk omtrent like ille inn i duellen.

Shelvey ble imidlertid utvist, og på vei til garderoben var han involvert i en lite hyggelig ordveksling med Manchester United-manager Alex Ferguson.

Gerrard-scoring Lagene gikk til pause på stillingen 0-0 etter en litt passiv og forsiktig første omgang. Andre omgang startet med et brak.

Innbytter Suso slo inn fra venstre, og Paul Scholes klarerte ballen rett i bena på Steven Gerrard som la ballen i hjørnet.

United slo tilbake like fem minutter etter Gerrards scoring.

Valencia slo ballen inn, og Kagawa la ballen ned til Rafael. Høyrebacken lot ballen falle til ro før han med innsiden av foten la ballen i det lengste hjørnet.

Kontroversiell straffe Liverpool fortsatte å være det beste laget, til tross for å ha en mann mindre. Luis Suarez hadde en god mulighet som Anders Lindegaard såvidt reddet, og Suso hadde et skudd som den danske målvakten måtte slå over mål.

Med ti minutter igjen å spille kontret United, og Antonio Valencia gikk med ballen inn i femmeteren. Glen Johnson kom styrtende til, og Valencia gikk svært lett i bakken.

Dommer Mark Halsey var imidlertid sikker i sin sak, og pekte på straffemerket.

Robin Van Persie ekspederte ballen via hanskene til Pepe Reina og i mål. Det var Uniteds første straffescoring på Anfield siden 1999.

Liverpool gikk rett i angrep, og Martin Kelly fikk en gedigen mulighet syv minutter før full tid da Glen Johnson slo inn fra venstre. Høyrebacken slo Evra i lufta, og headet ballen bare noen centimeter utenfor.

Men Liverpool klarte aldri å svare, og United gikk med det seirende ut av en jevn, tett og intens kamp på Anfield.

Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer