- Filming like vanskelig å avsløre som doping

Fotballstjerner stadig bedre til å filme, sier toppdommere.

 BLITT BEDRE:  - Før pleide filming å være som når du stuper i et svømmebasseng. Nå trener de på hvordan de skal fremprovosere kontakt, sier mesterligadommer Alberto Undiano, om de internasjonale fotballstjernene. Foto: AFP PHOTO / CRIS BOURONCLE / NTB Scanpix
BLITT BEDRE: - Før pleide filming å være som når du stuper i et svømmebasseng. Nå trener de på hvordan de skal fremprovosere kontakt, sier mesterligadommer Alberto Undiano, om de internasjonale fotballstjernene. Foto: AFP PHOTO / CRIS BOURONCLE / NTB ScanpixVis mer

Internasjonale toppdommere sier fotballstjernene blir stadig flinkere til å filme seg til straffespark og frispark.

Dommerne bruker timevis på å studere spillerne før kamper.

- Før pleide filming å være som når du stuper i et svømmebasseng. I dag er situasjonen en helt annen. Spillerne blir mer sofistikerte. Nå trener de på hvordan de skal fremprovosere kontakt, sier mesterligadommer Alberto Undiano.

39-åringen sammenligner dommernes utfordringer rundt filming med kampen mot doping.

- Du ser at det er kontakt mellom spillerne, men det er ikke alltid like lett å se hvem som startet det hele. Filmingen er godt skjult, akkurat som dopingmisbruk, sier Undiano.

- På fjernsynet ser du det perfekt, men når du løper ute på banen så er det ikke alltid like lett, fortsetter UEFA-dommeren.

Nederlenderen Björn Kuipers advarer spillerne mot å overspille.

- Noen ganger er det lett kontakt, men egentlig enkelt å blåse helt til spilleren overspiller og det hele kan se ut som filming.

(NTB)