Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Woody Harrelson med sjakkstunt:

Filmstjerna lurte «alle»: - Han gikk over streken

Hollywood-stjerna Woody Harrelson veltet kongen da han skulle ta det første trekket i sjakk-VM. Nå viser det seg at det hele var en spøk.

SPØKEFUGL: Woody Harrelson så først ut til velte Caruanas konge ved et uhell. Deretter flyttet han feil bonde på vegne av VM-utfordreren, noe som ikke var etter planen. Foto: Matt Dunham / AFP / NTB Scanpix
SPØKEFUGL: Woody Harrelson så først ut til velte Caruanas konge ved et uhell. Deretter flyttet han feil bonde på vegne av VM-utfordreren, noe som ikke var etter planen. Foto: Matt Dunham / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Magnus Carlsen og Fabiano Caruana spilte remis i går etter et maratonparti bestående av 115 trekk.

Én av de store snakkisene oppsto derimot før partiet da Woody Harrelson klarte å velte kongen, før han deretter flyttet feil brikke, da han skulle åpne VM ved å flytte Caruanas første brikke.

Overfor sjakknettstedet ChessBase innrømmer derimot Hollywood-stjerna, blant annet kjent fra HBO-serien True Detective, at han veltet brikken med vilje.

- Jeg tenkte at det ville være gøy hvis jeg ved et uhell veltet kongen, men så slo spøken tilbake på meg da jeg spilte d4, sier Harrelson.

SJAKKENTUSIAST: Woody Harrelson kommenterte også det første partiet mellom Carlsen og Caruana. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SJAKKENTUSIAST: Woody Harrelson kommenterte også det første partiet mellom Carlsen og Caruana. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Hadde ingen anelse

Under pressekonferansen etter partiet fikk Carlsen og Caruana spørsmål om de fikk med seg at filmstjerna gjorde det med intensjon.

- Jeg hadde ingen anelse om at det var med vilje, sa Caruana.

- Jeg hadde helt glemt det, sa Carlsen.

Der mange synes opptrinnet bare er morsomt, er noen kritisk til om et sjakk-VM er riktig scene for en slik spøk.

- De begge sa jo at de ikke merket at det var med intensjon, men hvis du ser på videoen, så var det selvfølgelig det. Han innrømmet det etterpå, sier stormester, sjakkekspert og FIDE-kommentator Daniel King til Dagbladet.

- Gikk over streken

King påpeker at spøken ikke hadde noe å si for kampen, men at han personlig mener Harrelson gikk for langt.

- Det kunne vært opprørende for noen, man vet aldri. Han er i et miljø som ikke er normalt for ham. Han vet ikke hva som er opprørende. Jeg mener han gikk litt over streken, men som jeg sa: ingen brydde seg, sier King.

Video: ChessBaseGmbH.Vis mer Vis mer

Da Dagbladet tidligere i går spurte King om det som da så ut som et uhell, svarte stormesteren at han trodde Harrelson var litt nervøs før åpningstrekket.

- Han så litt nervøs ut. Han hang rundt dem og ville gjøre trekket. Han er jo en svært erfaren skuespiller, sikkert vant til andre situasjoner rundt kameraene, men kanskje ikke denne. Sjakkverdenen er ikke hans miljø, sa King.

Der velten av kongebrikken var med intensjon, var det derimot ikke planlagt at Harrelson skulle flytte Caruanas bonde til d4.

Caruana fikk derimot rettet opp i missen ved å flytte brikken til e4.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!