Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Filmstjerne med merkelig gest under Oscar-utdelingen

Da kameraene pekte på Viggo Mortensen, løftet han opp et emblem av det argentinske fotballaget San Lorenzo.

IVRIG SUPPORTER: Det er ikke første gang Viggo Mortensen viser sin kjærlighet til San Lorenzo. Mortensen her under en annen utdeling 25. februar 2017. Foto: AP/Invision/Jordan Strauss.
IVRIG SUPPORTER: Det er ikke første gang Viggo Mortensen viser sin kjærlighet til San Lorenzo. Mortensen her under en annen utdeling 25. februar 2017. Foto: AP/Invision/Jordan Strauss. Vis mer

(Dagbladet): Viggo Mortensen, mest kjent for rollen som Aragorn i Ringenes Herre-triologien, er halvt dansk og halvt amerikansk. Skuespilleren er derimot svært tilknyttet til Argentina, hvor han bodde flere år som barn.

Da kameraene pekte på Mortensen i anledning hans nominasjon som beste mannlige skuespiller, for sin innsats i filmen Captain Fantastic, løftet han opp emblemet til den argentinske fotballklubben San Lorenzo.

- Ikke bare er jeg argentiner, jeg er også en «kråke», og det er det viktigste, sa Mortensen i et intervju med den latin-amerikanske TV-kanalen TNT i går.

«Kråkene» er et av kallenavnene til San Lorenzo. Under utdelingen hadde Mortensen også en pin av en kråke på dressen sin.

Sesongkortholder

Dette er derimot langt ifra første gang Mortensen viser sin kjærlighet til San Lorenzo. Skuespilleren tar regelmessig med seg klubbartifakter til prisutdelinger og intervjuer.

KRÅKE: Viggo Mortensen hadde med sønnen Henry på Oscar-utdelingen. Foto: AP/Jordan Strauss.
KRÅKE: Viggo Mortensen hadde med sønnen Henry på Oscar-utdelingen. Foto: AP/Jordan Strauss. Vis mer

Da han ble intervjuet av Jimmy Kimmel i 2016, hadde han med seg både skjerf og t-skjorte til Kimmel. T-skjorta hadde han designet selv, i anledning San Lorenzos hundreårsjubileum i 2008.

Ved siden av å gi ut t-skjortene til fans, talte han også under feiringen av jubileumet foran tusenvis av San Lorenzo-fans på deres hjemmebane, Estadio Pedro Bidegain.

I intervjuet med Kimmel, blir han vist et bilde av seg selv med San Lorenzo-drakt og med andre klubbartifakter i bakgrunnen.

- Vi spilte finalen av Copa Libertadores (den mest prestisjefulle turneringen i Latin-Amerika), som vi aldri hadde vunnet. Vi har blitt mobbet for det. Men vi vant, gjenforteller Mortensen i intervjuet, som er sesongkortholder av den argentinske klubben.

San Lorenzo kommer fra den argentinske hovedstaden Buenos Aires, og blir ansett som én av de fem store klubbene i Argentina, av argentinsk presse.

Sportsinteressert

San Lorenzo er derimot ikke den eneste fotballklubben Mortensen støtter.

Han er også Fulham- og Besiktas-tilhenger. Sistnevnte begynte han å støtte etter at han var i Tyrkia under filmingen av The Two Faces of January.

Ved siden av å være interessert i fotball, er han også en ivrig supporter av det kanadiske ishockeylaget Montreal Canadiens.

Se Viggo Mortensen tale (på spansk) under hundreårsjubileumet til San Lorenzo i videoen under.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media