Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i sjakk-VM

Filmstjerne veltet kongen: - Tror han var nervøs

Det gikk ikke problemfritt da Hollywood-stjernen Woody Harrelson gjorde Fabiano Caruanas første trekk i sjakk-VM. Han veltet kongen og flyttet feil brikke.

NERVØS?: Woody Harrelsons åpning av sjakk-VM medførte et par problemer for Fabiano Caruana. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix
NERVØS?: Woody Harrelsons åpning av sjakk-VM medførte et par problemer for Fabiano Caruana. Foto: Ben Stansall / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Følg hvert eneste parti direkte i Dagbladets sjakkstudio gjennom hele VM.

Omringet av blitsregn skulle den amerikanske skuespilleren utføre VMs første trekk på Caruanas vegne. Det gikk litt klønete for seg.

Harrelson veltet VM-utfordrerens kongebrikke og gjorde feil trekk. Han flyttet den ene bonden til d4, men det skulle være e4.

- Han veltet kongen, noe jeg ikke tror Fabiano var veldig fornøyd med. Allerede før han har fått gjort et trekk, så har han resignert. Ikke noe drama, kongen ble jo satt på plass, men så ba Fabiano om et bestemt bondetrekk, men Woody forsto ikke hvilket og tok feil trekk. Fabiano spurte om han kunne endre trekket, noe Carlsen ikke stilte seg imot, sier sjakkekspert og stormester Daniel King til Dagbladet.

Feilen ble raskt rettet opp. Regjerende mester Magnus Carlsen overrasket ved ikke å svare med kongebonden. I stedet gjorde han c5 og gikk for såkalt siciliansk åpning.

- Tror du Harrelson var nervøs?

- Jeg tror faktisk det. Han så litt nervøs ut. Han hang rundt dem og ville gjøre trekket. Han er jo en svært erfaren skuespiller, sikkert vant til andre situasjoner rundt kameraene, men kanskje ikke denne. Sjakkverdenen er ikke hans miljø, sier King.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer