«Filmstjernens» tøffe hevn

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Molde 0- 1. 18 september i fjor filmet Knut Anders Fostervold seg inn i fotballhistorien på Nadderud. Dagen etter ble han gjort til latter av Mini og John Carew på Voldsløkka. Og da TV-bildene gikk om igjen fredag kveld tente Molde-spilleren til. Og bestemte seg for å ta rotta på Store-John.

- Jeg vil ikke kalle det hevn, men jeg fyra meg skikkelig opp på fredag, sier Knut Anders Fostervold til Dagbladet. - Jeg bestemte meg for at vi skulle se hvem som kunne flire mest på Lerkendal. Og her sitter jeg - veldig fornøyd.

- Det er deilig å ha tatt dem skikkelig.

Skuerspiller-stunten som gjorde Fostervold til latter i Fotball-Norge var rundkastet som simulerte en ørefik fra Stabæks Petur Marteinsson. I over et døgn tviholdt Molde-spilleren på akkurat den forklaringen. Og i Rosenborg syntes man det var så morsomt at Mini og John Carew bestemte seg for å kjøre en reprise dagen etter. Hvilket de gjorde for akkurat like mange kameraer - mot Skeid på Voldsløkka.

- Jeg tabbet meg ut i fjor, ingen tvil om det, sier Fostervold. - Men det er vi ferdige med for lenge siden. Og i denne kampen bestemte jeg meg bare for å være med på fighten. Når du spiller mot Carew, er du nødt til å ta igjen.

Ingen hatkamp

Molde slo Rosenborg på smartness og kollektiv offervilje. Og litt flaks, som ved seiersmålet. Men alt var fortjent fordi bortelaget var størst. Både når det gjelder målsjanser og fysisk styrke.

- I det ene øyeblikket så klinka jeg og John Carew sammen, sier Knut Anders Fostervold. - I det neste fleipet vi litt og klappet hverandre på ryggen. Så det var ingen hatkamp fra min side - jeg ville bare at Molde skulle vinne.

Og:

- Vi trengte den seieren etter all den dritten vi har fått den siste uka.

Med Roger Nilsen og Petter Christian Singsaas skadd forblir Fostervold på stopperplass i Molde. Sammen med Fredrik Kjølner.

- Om vi har et stopperproblem får andre bedømme. Vi kan bare gjøre vårt beste. Men sjøl føler jeg at det går veldig greit å spille sammen med Fredrik (Kjølner). Og vi klarte oss jo bra i denne kampen.

Utmerket er det riktig ordet. Og kompromissløst. For da Rosenborg trykket på som hardest mot slutten, skallet Fostervold og Kjølner det meste unna. Før de dæljet ballen høyere og høyere opp på tribunen.

Lojale

Til trener Erik Brakstads henrykkelse. Som sier:

- Seiersoppskriften mot Rosenborg er grei den. Det er bare ikke så ofte den fungerer. Men her gikk det fordi alle mann ville vinne. Og fordi lojaliteten til opplegget var hundre prosent.

I går kveld gikk Rosenborg-gutta av Lerkendal med ansiktene mot bakken. De var slått og hadde ingen ting å klage på. Bortsett fra seg sjøl da.

Hvilket var en korrekt sjølobservasjon.

TOK HEVN: I september 1999 ble Knut Anders Fostervold gjort til latter av Mini og Carew etter filming. - Det er deilig å ha tatt dem skikkelig, sa Fostervold etter seieren mot Carew og RBK.