Fin gjennomkjøring ga NM-gull til Ingebrigtsen

Reiste seg etter skuffelsen i Stockholm.

NM-GULL: Henrik Ingebrigtsen får ikke mye hvile. Torsdag løp han i Stockholm og fredag var det NM i Haugesund. Det endte med gull på - 5000 meter.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
NM-GULL: Henrik Ingebrigtsen får ikke mye hvile. Torsdag løp han i Stockholm og fredag var det NM i Haugesund. Det endte med gull på - 5000 meter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Henrik Ingebrigtsen får ikke mye hvile. Torsdag løp han i Stockholm og fredag var det NM i Haugesund. Det endte med gull på - 5000 meter.

- Det går slag i slag for meg, men jeg ville gjerne delta i NM, og da passet det å løpe 5000. Målet var en medalje, og løpet ble en fin gjennomkjøring. Men at jeg løp her, gjør at det ikke blir så mange hvileskjær for meg, for lørdag morgen skal jeg rett til høydeopphold i St. Moritz, sa Ingebrigtsen til NTB etter at årets NM-deltakelse var over.

Han løp inn til 14.22,17. Ingen tid å skryte av akkurat, men tiden var heller ikke viktig for Norges største VM-håp. Det er 1500-meteren som er spesialdistansen, og det er der han håper å kjempe om enda gjevere medaljer i Fugleredet i Beijing om noen uker.

- Det gikk veldig sakte i starten på denne 5000-meteren, men det gjorde ikke så mye, forklarte han.

Han satte opp farten mot slutten og var tett innpå ni sekunder foran hardeste utfordrer i mål. Gullet var i alle fall sikret, og det var hensikten og målet.

10 dager i Sveits Nå venter et høydeopphold på 10 dager på Henrik Ingebrigtsen i de sveitsiske alpene. Deretter blir det en tur hjemom, for, blant annet, å ordne visum til Kina. Deretter reiser han til Hongkong for en liten precamp før mesterskapet i den kinesiske hovedstaden.

- Jeg har bestemt meg for å droppe 800-meteren på Bislett kommende uke. Det har ingen hensikt for meg, for løpet jeg deltok i torsdag i Stockholm var veldig oppløftende.

- Der lå jeg an til å klare en tid godt under 3.30 da vi passerte 800 meter etter en veldig hard start. Jeg fikk i det hele tatt en del svar i torsdagens løp, som jeg kan ta med meg og bruke videre, sa Sandnes-løperen.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

Nå satser han på en del mengdetrening i tiden som kommer, og så er det meningen at han skal bruke de siste dagene før VM til å hvile seg i form og samle overskudd.

Mental oppladning - Trenger du spesiell oppladning på det mentale planet før VM?

- Egentlig ikke, for den mentale oppladningen gjorde jeg unna i Stockholm torsdag. Da kjørte jeg på i starten og fikk den riktige innstillingen inn i kroppen. Jeg kom inn til 3.36, og det er jeg fornøyd med etter den åpningen jeg var med på i det løpet.

- Jo, jeg er der jeg skal være før VM, slo Henrik Ingebrigtsen fast overfor NTB.

VM i Beijing går fra 22. til 30. august, og Ingebrigtsen har som mål å være med og kjempe om medaljene. Han har i flere av Diamond League-stevnene i år vist at han henger godt med de beste, selv om det har gått litt opp og ned for ham.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer