Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fin støtte til norsk idrett

- Jeg er glad for at Kulturdepartementet støtter norsk idrett på denne måten. Jeg ser på dette som en udramatisk og naturlig henvendelse, sier IOC-kandidat Arne Myhrvold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettspresidenten snakker om brevet som kulturministeren har sendt til Den internasjonale olympiske komité.

I brevet til president Juan Antonio Samaranch anbefaler kulturminister Anne Enger Lahnstein at Arne Myhrvold blir nytt norsk medlem i den mektige OL-organisasjonen.

«Den norske olympiske komité har gitt sin president, Arne Myhrvold, full støtte som den eneste norske kandidaten til å bli det neste IOC-medlemmet i Norge. Jeg håper du vurderer rådet fra den norske olympiakomiteen. Å velge hr. Myhrvold vil styrke det gode forholdet mellom IOC og den norske idrettsbevegelsen», skriver kulturministeren.

På kollisjonskurs

Dermed går Anne Enger Lahnstein imot både avtroppende IOC-medlem Jan Staubo og det andre norske medlemmet i organisasjonen, Gerhard Heiberg. Begge går inn for at Petter Rønningen overtar Staubos plass i IOC, melder NRK Dagsrevyen.

- Brevet fra kulturministeren er ikke et innspill i en personstrid. Departementet gir sin støtte til idrettsstyrets valgte kandidat, og ikke til meg personlig, understreker Arne Myhrvold overfor Dagbladet.

Han var klar over at Anne Enger Lahnstein vurderte å sende brev til Juan Antonio Samaranch.

Kan skade

Ifølge NRK Dagsrevyen mener enkelte kilder i IOC-miljøet at brevet fra Anne Enger Lahnstein kan skade Myhrvolds kandidatur. Det frykter ikke Myhrvold selv.

- Det er selvsagt avhengig av om IOC oppfatter brevet som en hyggelig, uforpliktende anbefaling eller et forsøk på å presse igjennom en kandidat. Men det er ingenting i brevet som skulle kunne tolkes som press.

- Dette er en helt udramatisk henvendelse og vil neppe bli noen stor sak for IOC, tror Myhrvold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!