Finale-joker med vondt i beina

BERGEN (Dagbladet): Per Ove «Peddien» Ludvigsen (33) er klar for sin tredje cupfinale mot Rosenborg. Han har tapt begge de to foregående, men har klokkertro på at Rosenborg kan slås. I dag stiller Branns joker til duell med John Carew med smerter i begge anklene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi startet bra, men ble raskt satt på plass. Det ble kattas lek med musa. Vi hadde ingen sjanser og tapte 5-1.

  • I 1995 ble det nytt tap mot Rosenborg. Den første finalekampen endte 1-1 og tidlig utvisning av Eivind Karlsbakk. Det ble omkamp og tap 3-1.

- Ikke favoritter

- Vi er ikke favoritter denne gangen heller. Derfor føler vi ikke noe stort press. Det kan være vår fordel. Samtidig vet vi at Rosenborg ikke er uslåelige. Jeg tipper at kampen ender uavgjort og at vi vinner på straffesparkkonkurranse, sier Peddien.

Branns høye, sterke, innsatsvillige og ansvarsfulle midtstopper avslutter i dag sin beste sesong i Branntrøya.

Tidligere har han slitt mye med skader. Han har ikke lenger tall på hvor mange ganger han er blitt operert, men antyder at det kan ha vært nærmere 20. Innsatsen på fotballbanen har gått hardest utover lysken, knærne og anklene.

Smerter i anklene

- Det er en del av jobben, men det er moro å spille fotball. Nå har jeg smerter i begge anklene.

- Jeg kan ikke trå til skikkelig og hadde neppe spilt om dette ikke var cupfinale, sier Ludvigsen.

Duellen som vil avgjøre finalen kan fort bli den mellom Per Over og John Carew.

Fryktelig utvikling

Sist de møttes på Brann stadion var det bergenseren som vant de fleste oppgjørene, på bakken og i lufta.

- Carew er vanskelig å stoppe. Han er inne i en fryktelig utvikling. Min holdning må være å ta dette møtet som en ekstra stor utfordring, men jeg forbereder meg på vanlig måte.

Peddien mener den første halvtimen blir viktig.

- Vi må ikke slippe inn mål de første 30 minuttene. Mål den gale veien vil gi åpning for Rosenborg-kontringer, og de er livsfarlige. Det vet alle. I stedet får vi håpe at vi kan avgjøre på egne kontringer og dødballer.

Peddien har skrevet ny kontrakt med Brann som varer ut sesongen 2001. Han tror ikke den massive og vedvarende uroen i klubben har virket negativt på spillernes prestasjoner.

Samhold

- Jeg tror vi i spillergruppen har fått et enda bedre samhold. Vi har valgt å distansere oss fra alt bråket og alle de negative avisoppslagene.

- Mye som skrives er bare tull, som for eksempel at vi ikke fikk lov å se Rosenborgs kamp mot Boavista. Ingen sa det til oss. Vi har klart å nå vårt mål om seriemedalje og i tillegg spilt oss fram til cupfinale. Jeg er strålende fornøyd og tror ikke vi hadde prestert bedre med full harmoni i klubben, sier Per Ove Ludvigsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer