NY FINALESMELL: Jürgen Klopp måtte se laget sitt gi fra seg en 1-0-ledelse mot Sevilla. Foto: Scanpix
NY FINALESMELL: Jürgen Klopp måtte se laget sitt gi fra seg en 1-0-ledelse mot Sevilla. Foto: ScanpixVis mer

Finale-marerittet for Klopp fortsetter: Liverpool raknet totalt etter drømmestart

Tyskeren varsler spillerkjøp etter at Sevilla tok sin tredje strake Europa League-tittel.

• Liverpool - Sevilla 1-3 (1-0)

BASEL (Dagbladet): «Det er virkelig Basel eller ingenting».

Slik konkluderte Liverpool Echo-journalist James Pearce en kommentar før Europa League-finalen. Og her er svaret: Det ble ingenting. Ingen seier, ikke noe trofé og ingen Champions League-deltakelse neste sesong.

For Jürgen Klopps finalemareritt fortsetter. Kveldens finaletap ble tyskerens femte strake i rekken.

- Det første målet hadde åpenbart en stor innvirkning på spillet vårt. Vi gjorde det vanskelig for oss selv. Vi mistet formasjonen vår. Vi var ikke kompakte mer. Første omgang var OK. Vi fortjente ledelsen. Men vi kunne gjort det enda bedre, sier Klopp på pressekonferansen etter kampen.
 
Tok ledelsen Liverpool var det førende laget i den første omgangen, og kunne fort ledet 2-0 til hvilen. I andre omgang var det et helt annet lag på banen - på begge sider. Plutselig lekte Sevilla seg med lamslåtte Liverpool-spillere.

Ledelsen til pause ble raskt visket ut, og som perler på en snor kom det to raske scoringer fra spanjolene. Klopps mannskap klarte aldri å reise seg etter sjokket.

For Sevilla-manager Unai Emery (44) ble det ekte hattrick, med tre strake finaleseire i turneringen - en mildt sagt imponerende bragd. Sevilla er en Europa League-spesialist som fikk en ekstra belønning for strevet i form av en Champions League-billett.

Og for en måte laget hans gjorde det på.

For Liverpool blir det ikke noe europacupeventyr neste sesong. Etter kampen var Klopp ikke fornøyd med dommeren.

- Det var flere store avgjørelser som ikke gikk vår vei. Nå må vi bruke denne erfaringen inn mot neste sesong. Det blir ingen kamper i Europa neste sesong, så det betyr at vi vil ha mye tid til å trene. Det må vi utnytte. Laget er fremdeles ungt. Det er spillernes første store finale. En dag skal alle si at dette var et veldig avgjørende øyeblikk for den vidunderlige fremtiden til Liverpool, sier Klopp.

For Jürgen Klopps finalemareritt fortsetter. Kveldens finaletap ble tyskerens femte strake i rekken.

- Det er min jobb å få spillerne til å takle slike situasjoner bedre. Så jeg har ting jeg kan jobbe med, sier Klopp.

Redning på strek Kampens første gode sjanse gikk til Daniel Sturridge, som ikke fikk noe særlig trykk bak headingen etter et innlegg fra Nathaniel Clyne, men det var likevel nok til at ballen passerte keeper. To meter foran streken fikk Daniel Carrico beinet ballen unna.

Like etterpå ville Liverpool-spillerne ha straffespark etter at ballen traff armen til Carrico, men den svenske dommeren Jonas Eriksson vinket spillet videre.

Sevilla fikk mange dødballer i den første omgangen, og en av dem ble virkelig farlig. Ballen landet til slutt hos Kevin Gameiro, som brassesparket ballen like utenfor nærmeste stolpe.

Perlescoring Daniel Sturridge var involvert i det meste offensivt i den første omgangen, og det var ikke tilfeldig at det var han som først fant veien til nettmaskene.

Spissen avsluttet et angrep med yttersiden av venstrefoten, som seilte opp i hjørnet bak Soria. En avslutning det var svært høy klasse over.

Jürgen Klopp pekte på hodet flere ganger etter scoringen, og det var tydelig at han manet spillerne til fokus.

Bare minutter seinere trodde Liverpool at ledelsen var doblet da Dejan Lovren steg til værs og stanget ballen i nettet. Men det gikk raskt opp for ham at scoringen ble annullert. Grunnen var en offside-plassert Sturridge som sto i veien for keeper.

Sjokkstart Den andre omgangen var bare noen sekunder gammel da Sevilla sjokkerte de røde.

UTSPILT: Liverpool-spillerne deppet etter å ha tapt finalen. Foto: Scanpix
UTSPILT: Liverpool-spillerne deppet etter å ha tapt finalen. Foto: Scanpix Vis mer

Mariano Ferreira dro seg elegant fri på kanten etter å ha tatt en tunnel på tidligere Sevilla-spiller Alberto Moreno. I boksen ventet Kevin Gameiro, som enkelt plasserte ballen i nettmaskene - hans sjuende mål i turneringen på seks kamper.

Liverpool hang plutselig i tauene, for Gameiro var bare en god Touré-takling unna å sette inn ledermålet like etterpå.

Og Gameiro hadde plutselig fått blod på tann. En stuss på en corner gjorde at spissen var helt alene med Mignolet, som gjorde seg stor og sto i veien for avslutningen. Igjen var det Moreno som slurvet i markeringen.

- Det var ikke et sjokk, men alt endret seg i det øyeblikk. Sevilla tok over kampen. Vi forsvarte oss ikke godt. Vi hadde 44 minutter til å slå tilbake, så vi må alle reagere bedre i slike situasjoner, sier Klopp.

Fra vondt til verre Liverpool kom aldri ut av startblokkene i den andre omgangen. Sevilla styrte alt det første kvarteret, og fikk belønning etter en snau time.

Spanjolene kombinerte fint før Coke sendte Sevilla-benken og fansen til himmels på St. Jakob-Park, med en god avslutning til venstre for Mignolet. Liverpool virket lamslåtte, og Klopp forsøkte å oppildne publikum til å mane fram de røde.

Det så ikke ut til å virke inn på engelskmennene, for i stedet for spenning fjernet Coke all tvil da han sendte ballen via Mignolet og i mål.

Målscoreren mottok ballen fra en Liverpool-spiller, men linjedommeren mente det var offside. Hoveddommer Eriksson var på sin side sikker i sin sak, og frustrerte Liverpool-spillere ble ikke hørt etter høylytte protester.

Divock Origi rakk finalen og ble kastet innpå i håp om utlikning og et nytt Europa-mirakel, men dette var Coke og Gameiros kveld. Duoen skinte på den store scenen i Basel.

For Liverpool er det fortsatt elleve år siden sist laget vant en turnering i Europa.

- Nå må vi bruke pausen godt. Forhåpentligvis blir ingen av spillerne mine skadet under EM. Så blir det litt fri for dem, så må vi begynne igjen. Laget blir litt annerledes neste sesong. Vi vil helt klart gjøre noe på overgangsmarkedet, men først og fremst må vi bruke denne erfaringen til noe. For jeg er helt sikker på at vi vil være i nye finaler, sier Klopp.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.