Finale og semifinale for Boretti

Etter to kamper på en dag spilte tennisspilleren Stian Boretti i går ettermiddag seg fram til både finale og semifinale i turnering i Polen.

Det går bra for norske Stian Boretti i en 10 000 dollar Futures-turnering i Szcecin i Polen. Han kvalet inn i turneringen og har nå nådd semifinalen etter seier 6-3, 1-6, 6-1 mot rumenske Ion Moldovan i singelturneringen. Rumeneren er en tidligere topp 100 spiller som hadde sin storhetstid for to-tre års siden.

- Første sett gikk veldig bra. Jeg åpnet med 5-0, men så endret Moldovan spillestil. Dermed kom jeg ut av rytmen, sier det norske tennistalentet til Dagbladet.no.

Rumeneren fikk så Boretti helt ut på glattisen i andre sett. Med godt, lurt spill fylt med forskjellige kombinasjoner vant rumeneren 1-6. I tredje sett skjerpet Boretti seg og tok settet.

- Jeg breaket tidlig i settet og han ble sur. Dette gikk ut over spillet hans, og etterhvert som han tapte nye poeng mistet han motet og ga opp, sier Boretti til Dagbladet.no.

Boretti skal spille semifinale i morgen mot en annen rumener. Det er Cruciat Adrian. Han er en bedre ranket spiller en nordmannen og har vunnet mot Boretti to ganger før.

Finale i double

Parallelt med singelturneringen spiller Boretti doublekamper for å få kamptrening. Det har også gått over all forventning. Med seg som partner har han finnen Lauri Kisski. De vant i dag 6-4, 6-4 mot Kirill Ivanov-Smolen og Philipp Mukhometov fra Russland. I finalen i morgen møter de to nordiske spillerne russeren Serguei Pozdnev og argentineren Juan-Pablo Brzezicki.

Boretti fra trening på Oslo Tennisklubb i fjor høst.