«Finale» uten bismak

MOLDE (Dagbladet): Om noen skulle tvile - fiendskapet mellom Molde og Rosenborg er bare tull. Småsjuke Roar Strand tok til og med sjansen på å overnatte hos Dennis Schiller før kveldens seriefinale. Selv om RBK-spilleren studerte Molde-backens kokekunst med argusøyne før de gikk til bords.

- Tør jeg spise dette da, undrer en småskeptisk Roar Strand. Rosenborgs småsjuke løpsmaskin kom til Molde i går og overnattet hos Moldes skadde høyreback Dennis Schiller. - Jeg har blandet gift i maten, fleiper Schiller. Fiendeskapet mellom Molde og Rosenborg er mildt sagt overdrevet. I alle fall mellom spillerne. Dennis Schiller og samboer Turid Velle har fire overnattingsgjester denne helga - alle gode venner:

RBK-gutta Roar Strand og André Bergdølmo med sine bedre halvdeler.

De skal sove seg friske og raske foran seriefinalen i Schillers gjesterom.

Våkenatt?

Skjønt nattesøvn og nattesøvn. Dennis, som ikke er kampklar ennå etter at Andras Lund brakk kinnbeinet hans på tre steder i en duell, lovet ikke RBK-gutta mye nattesøvn før kveldens seriefinale

- Å nei, her blir det et helvete i natt. Full fest med nachspiel og greier, flirer han.

- Det tåler jeg, forsikrer Roar, som ble kjent med Dennis gjennom kona Hege. Hun jobbet sammen med Schillers samboer da Roar spilte for Molde i ....

- Vel, om ikke det blir fest i kveld, får vi ta det igjen i morgen, sier Dennis.

RBK-parene blir igjen hos Schiller også natt til søndag.

Ingen pleie

Da Dagbladet kom til Schillers villa i Nordbyen, sto Dennis og samboeren bøyd over grytene. Da han får høre at Roar Strand har et snev av influensa, sier en av Norges kuleste svensker:

- Er Roar sjuk. Jeg får blande noe i maten.

- Hva med tran. Pleie ham litt?

- Skal han bli frisk da? sier Dennis, klar til å ta i bruk grov kost for å redusere Roar før Moldes viktigste kamp siden seriefinalen mot Moss i 1987. Den gangen tapte Molde.

- Skal spille svensktopper hele natta, sier Dennis.

Det virker nesten som han mener det.

Deilig pause

For Roar er helga hos Dennis et kjærkommen avbrekk i en høst preget av ekstrem kampbelastning, stort ansvar og lite tid til hygge.

- Deilig, sier han.

Ungene er parkert hjemme i Trondheim.

- Tenk å kjøre helt fra Trondheim til Molde uten å vri seg skakk for å hysje på ungene. Høre på musikk og bare kose meg.

- Fikk til og med tid til å prate med hun som satt ved siden av meg, sier Roar.

Hos kameraten Schiller ble det mer tid til snakk. Men der handlet det mest om fotball.

Før Dennis begynte å røre i grytene...

<B>KOSELIG:</B> Fiender, vi? Aldri i verden, sier Moldes Dennis Schiller og Rosenborgs Roar Strand. Her med koner.