Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge J19 i EM

Finaledrømmen knust for de norske jentene

Tyskland ble for sterke for Norge.

UTE: De norske jentene røk ut i semfinalen mot Tyskland. Foto: NTB scanpix / Urs Flueeler/keystone
UTE: De norske jentene røk ut i semfinalen mot Tyskland. Foto: NTB scanpix / Urs Flueeler/keystone Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Tyskland 0-2 (0-1)

Norge kunne ta seg til en etterlengtet finale i J19-EM da de møtte Tyskland i dag. Ikke siden 2011 har de norske jentene kjempet seg hele veien til finalen, men den gangen endte det med et sviende 8-1-tap for Tyskland.

Spillertroppen fra sølvlaget fra 2011 byr på mange kjente navn. Både Ada og Andrine Hegerberg startet finalen. Det samme gjorde Chelsea-spiller Maria Thorisdottir. Inn fra benken kom driblefanten Caroline Graham Hansen og toppscorer i Toppserien, Guro Reiten.

- Dette er en enestående mulighet, som vil gjøre dere alle til bedre spillere, var beskjeden fra sistnevnte før J19s semifinale.

Fredag ettermiddag kunne Norge ta revansje mot stormakten som senket Reiten og resten av Norges nåværende landslagsstjerner for sju år siden.

I føringen

Men det var Tyskland som åpnet best på Tissot Arena i Sveits. Allerede etter fem minutter banket Melissa Kössler ballen i tverrliggeren fra like utenfor 16-meteren.

Det skulle vise seg å være et varsel om hva som var i vente.

Norge hang god med, og var vel så gode som Tyskland, men like før pause gikk motstanderen opp i ledelsen. Paulina Krumbiegel slo et frispark følsomt over det norske forsvaret, ballen spratt en gang, før Kössler puttet den inn bak Linn-Mari Nilsen i det norske buret.

Doblet ledelsen

Etter å ha fått en i fleisen før pause, fortsatte marerittet for Norge to minutter etter sidebytte.

Tyskerne satte fart mot det norske målet, og nok en gang var det Krumbiegel som viste fram sin presise pasningsfot. Hun spilte gjennom Anna-Lena Stolze, som banket ballen langs gresset og i det lengste hjørnet.

- Framtidige landslagsspillere

Norge kjempet desperat for redusering resten av kampen, og maktet tidvis å sette tyskerne under press.

Tysklands forsvar var solid, og Norge skapte få sjanser. Andrea Norheim forsøkte seg ved et par anledninger, men Stina Johannes i det tyske målet følte seg aldri spesielt truet.

Til tross for at det ble tap i semifinalen fredag, har de norske jentene gjennom mesterskapet vist at Norge går en lys framtid i møte.

- Jeg ser spillere i dette laget som har potensial til å bli framtidige A-landslagsspillere. Det er ikke noe tvil om det, konstaterte trener Nils Lexerød overfor Dagbladet tidligere i mesterskapet.