Finalekampen om OL i 2022 har startet

IOC besøker Beijing denne uka.

SPEKTAKULÆRE OMGIVELSER: IOC er akkurat ferdig med å inspisere forholdene i Kazakhstan før de skal bestemme seg for om Almaty eller kinesiske Beijing skal arrangere vinter-OL i 2022. Her fra konkkuransen Red Bull Jump and Freeze utenfor Almaty denne uka. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/ NTB Scanpix
SPEKTAKULÆRE OMGIVELSER: IOC er akkurat ferdig med å inspisere forholdene i Kazakhstan før de skal bestemme seg for om Almaty eller kinesiske Beijing skal arrangere vinter-OL i 2022. Her fra konkkuransen Red Bull Jump and Freeze utenfor Almaty denne uka. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kampen om vinter-OL i 2022 står mellom Beijing i Kina og Almaty i Kasakhstan. Nå går kampen inn i avslutningsfasen, og evalueringskommisjonen fra IOC startet denne uken på en fem dager lang befaringstur i den kinesiske hovedstaden.

Oslo var lenge med i kampen om OL i 2022, men manglende støtte fra både innbyggere og politikere førte til at Norge trakk seg. Dermed er det sikkert at lekene om sju år avvikles i Asia.

Søkerkomiteen i Beijing kommer til å presentere detaljerte planer om et arrangement som kommer til å bli delt mellom hovedstaden og byen Zhangjiakou. Det er en by i nabolaget til Beijing, som ligger nordøst i provinsen Hebei.

Kommisjonen kommer også til å vurdere og se på aktuelle arenaer, i tillegg til å få en innføring i transportsystemet som legges til grunn for lekene

IOC har allerede vært på befaring i Kasakhstan, så nå er det opp til kineserne å overbevise de 19 medlemmene i kommisjonen.

Spektakulære fjell Almaty har spektakulære fjell som omkranser byen. Byen har planlagt fantastiske arenaer i et område som er som skapt for vinteridrett, sier evalueringskomiteens leder Alexander Sjukov. Han avsluttet evalueringen i Kasakhstan den 18. februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer