JUBEL: Kroaten Marin Cilic kunne strekke hendene i været da det ble klart at han vant semifinalen i Wimbledon. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo
JUBEL: Kroaten Marin Cilic kunne strekke hendene i været da det ble klart at han vant semifinalen i Wimbledon. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP PhotoVis mer

Wimbledon 2017

Finaleklar på sitt ellevte forsøk

Marin Cilic jublet hemningsløst da han sikret en finaleplass i Wimbledon-turneringen i tennis. Den kroatiske favoritten slo Sam Querrey i en jevn semifinale.

Etter elleve forsøk fikk Cilic fredag endelig oppfylt drømmen om å ta seg til finalen i den prestisjefulle Grand Slam-turneringen. Han måtte slite for avansementet, men gikk til slutt seirende ut med settsifrene 6-7 (6-8), 6-4, 7-6 (6-3), 7-5.

Med det ble Cilic den første kroatiske Wimbledon-finalisten siden Goran Ivanisevic gikk hele veien i 2001.

- Dette er ikke til å tro. Jeg har spilt veldig god tennis gjennom hele turneringen. Sam holdt et høyt nivå på spillet sitt, særlig i første sett, sa Cilic til BBC.

Tett

Både Cilic og Querrey var gode i egne servepartier. Dermed måtte det tiebreak til etter første sett, og der var amerikanske Querrey sterkest.

Først på 3-3 i annet sett kom det første servebruddet. Det var Cilic som brøt og banet med det vei for settseier med 6-4.

Også tredje sett endte i tiebreak. Denne gangen vippet det i Cilics favør.

Federer neste?

Kroaten kunne juble for finaleplassen da han brøt på stillingen 6-5 i fjerde sett.

I finalen møter Cilic enten den sveitsiske veteranen Roger Federer eller Tomas Berdych.

Cilic har én Grand Slam-tittel å vise til så langt i karrieren. Den kom da han vant US Open i 2014.

(NTB)