SKANDALESCENER: Serena Williams måtte trøste US Open-vinner Naomi Osaka. Foto: AP Photo/Julio Cortez
SKANDALESCENER: Serena Williams måtte trøste US Open-vinner Naomi Osaka. Foto: AP Photo/Julio CortezVis mer

Serena Williams' tirade i US Open-finalen

Finalen endte i komplett skandale. Nå snakker Williams ut

En rasende Serena Williams skjelte ut dommeren i US Open-finalen. Reaksjonene var delt. Ei drøy uke seinere står hun fortsatt på sitt.

Serena Williams (36) skapte sjokkbølger da hun rett og slett gikk i strupen på dommeren under US Open-finalen for ei drøy uken siden. Det var for øvrig en finale hun tapte.

Tennisdronninga mistet hodet og fikk poengstraff - og svarte med å kalle dommeren både en tyv, løgner og påsto at han var sexistisk. Williams fikk støtte fra mange, men flere, blant andre Eurosport-ekspert Christer Francke, mente Williams dro det hakket for langt.

Nå snakker Serena Williams ut etter skandalekampen. Hun står fortsatt på sitt. 36-åringen mener hun ikke skulle fått poengstraffen som ledet til hele tiraden, da hun sier hun ikke kommuniserte med treneren sin. Treneren har derimot selv innrømmet at han sendte henne signaler fra tribunen.

- Han sier han gjorde en bevegelse, men jeg skjønner ikke hva han snakker om. Vi har aldri hatt noen signaler mellom oss, sier Williams i australske The Sunday Project, ifølge Sky Sports.

IKKE NÅDIG: Tennisstjernen Serena Williams var ikke nådig i sin kritikk mot dommeren da hun fikk advarsler om poengtrekk under US Open-finlaen for kvinner. Det skulle koste henne dyrt. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

Står på sitt

Williams tapte US Open-finalen etter at hun fikk poengstraff for dårlig oppførsel underveis. Tennisdronninga var regelrett rasende på dommer Carlos Ramos.

Reglene er slik at poengtrekk kommer etter andre regelbrudd. For det tredje, blir man trukket et game. Det skjedde også med Williams. Men det var allerede den første advarselen, for å ha kommunisert med treneren, som gjorde henne skikkelig forbanna.

I den lange tiraden mot dommer Ramos påsto Williams blant annet at hun ble straffet «fordi hun er kvinne».

- Jeg forstår det bare ikke. Hvis du er en kvinne, får du bare gjøre halvparten av det mennene gjør, sier Williams i det australske tv-programmet.

Finalen endte med at en gråtende seierskvinne, Naomi Osaka, sto og talte til publikum etter å ha blitt møtt med en pipekonsert etter seieren i New York. Hun beklaget at hun vant. Williams trøstet konkurrenten, og ba publikum slutte.

Bøtelagt

Christer Francke, Eurosport-ekspert, var usikker på om Williams hadde grunnlag for å hevde at hun ble straffet fordi hun er kvinne.

- Det er vanskelig å si. Det kan hende man forventer at kvinner skal oppføre seg bedre, at menn har større takhøyde når de skriker og gir mer. Men jeg synes ikke at hun kan spille det kortet i den sammenhengen. Dommeren følger reglene etter å ha blitt skjelt ut så til de grader. Han sier ifra mange ganger, sa Francke dagen etter skandalekampen.

Tennisdronninga ble for øvrig bøtelagt etter opptrinnet. Boten lyder på 17 000 dollar, 143 000 kroner. Mer enn en tredel av summen gjelder det verbale angrepet på dommeren. Da skal det også legges til at Williams tjente 15,6 millioner for andreplassen i turneringa.

Les alt som skjedde her.