Champions League

Finalen utsatt: - Fullstendig kaos

Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid er utsatt. Norsk supporter-sjef forteller om kaotiske tilstander, og at han ble bedt om «å krype under» en inngang han ikke hadde billett til.

KLATRER: Billettløse fotballsupportere klatrer over sperringene for å slippe inn på Champion League-finalen i Paris. Video: Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid, var det et voldsomt kaos utenfor finalestadion, Stade de France, fortalte Tore Hansen, daglig leder for Liverpools norske supporterklubb, til Dagbladet på telefon fra den franske hovedstaden.

- Vi står utenfor, og det er fullstendig kaos og ingen som vet hva som skjer, sa Hansen.

UEFA melder at finalen som skulle gått av stabelen klokka 21 er utsatt. Først var beskjeden at finalen var utsatt med 15 minutter, men kort tid seinere var beskjeden at avspark etter planen vil bli 21.30.

KAOS: Den norske supportersjefen ble bedt om å krype under en annen inngang, da hans inngang stengte rett foran ham. Foto: Privat
KAOS: Den norske supportersjefen ble bedt om å krype under en annen inngang, da hans inngang stengte rett foran ham. Foto: Privat Vis mer

Hansen forteller at han var på plass utenfor stadion rundt en time før avspark, men inngangen han hadde billett til ble plutselig stengt.

- Vi skulle inn gate Z, men den ble stengt rett foran oss. Ingen beskjed blir gitt, og vi har gått til en annen gate nå. Der blir det sluppet inn folk, men vi vet ikke om vi kommer inn, sa Hansen.

Bedt om å «krype under»

Kort tid seinere forteller Hansen at han nå har sluppet inn på stadion, men at det ble en spesiell affære.

- Vi hadde billett til gate Z, men etter at den ble stengt gikk vi til gate C. Der var det masse folk og helt kaos. Billettene våre fungerte jo ikke på den gaten, så det ble en diskusjon med vaktene, og de sa til slutt at vi måtte krype under gaten, siden billettene våre ikke virket, og så komme oss bort til C, sier Hansen og legger til:

- Det er veldig spesielt når det er snakk om en Champions League-finale. Et så high profile- arrangement.

- Vanntett

Ifølge Reuters blir det opplyst at kampen er forsinket av sikkerhetsmessige årsaker. Noe seinere er beskjeden av forsinkelsen skyldes at «fansen har ankommet forsinket».

- Supportere forsøkte å ta seg inn på stadion. De tvang seg fram gjennom første sperring. Kontrollen ved Stade de France er vanntett, sier fransk politi i en uttalelse, ifølge Reuters.

Franske RMC skriver at det skal være opp mot hundre personer som har tatt seg inn på stadion uten billett.

Det meldes også om fra flere medier at det skal uoversiktelig og lange køer utenfor stadion.

Lokalavisa Liverpool Echo skriver at Liverpools spillerbuss ble fanget i alt kaoset på vei til stadion.

Lite informasjon

Tore Hansen sier mangelen på informasjon er frustrerende.

- Det kom en representant jeg oppfattet at var fra arrangøren eller UEFA, hun var helt febrilsk i øya og sa bare «jeg vet ikke hva som skjer, jeg vet ikke hva som skjer».

- Det er verst at folk ikke får beskjed. Det er ingen beskjed over høyttalerne, og informasjonen vi har er fra noen Twittermeldinger fra journalister her og der, sa Hansen da han fortsatt var utenfor stadion.

Kampstart er 21.30, etter at avspark ble utsatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer