Finaleseier på straffekonk

Hammerseng toppscorer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges håndballjenter slo Russland på 7-meterskast etter 25-25 ved full tid i finalen i firenasjoners på hjemmebane i dag. Landslagstrener Marit Breivik prøvde ut ulike formasjoner i løpet av kampen, og var godt fornøyd med seieren.

- Det lyktes vi bra med. Selvsagt ble det litt opp og ned i kvalitet utover i kampen, men alt i alt synes jeg flere av de unge, urutinerte spillerne sto skikkelig fram. Både i forsvar og i angrep, sa Marit Breivik til Adressa.no etter kampen.

Hammerseng toppscorer

Ved halvtid ledet Norge 12-8. Gro Hammerseng og Camilla Thorsen ble norske toppscorere med fem fulltreffere hver.

Målvakt Kjersti Beck ble norsk helt med to strafferedninger da kampen skulle avgjøres. Gøril Snorroeggen, Linn-Kristin Riegelhuth og Karoline Dyhre Breivang sørget for at Norge vant finalen.

Som spikret

I første omgang satt det norske forsvarsspillet som spikret, og målvakt Katrine Lunde serverte sju redninger. Men angrepsspillet var av varierende kvalitet. Camilla Thorsen utmerket seg med tre scoringer fra venstrekanten.

Frankrike vant kampen om 3. plass mot Kroatia med 25-20.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.