Fine forhold for fotballjentene

Frykten for at orkanen Isabel skulle spolere Norges VM-oppladning viste seg helt ubegrunnet. Fredag trente laget på kamparenaen i strålende solskinn.

Arrangøren forberedte de norske på at de kunne bli nødt til å trene innendørs etter at Isabel hadde øst centimeter på centimeter med regn over Philadelphia, og en stund var det snakk om at kampen kunne bli utsatt.

Men fredag morgen, da Isabel hadde passert i løpet av natten, var banen på Lincoln Financial Field så god at lagene i lørdagens VM-åpningskamper fikk lov til å trene der.

Selv om det regnet veldig kraftig på det verste, passerte orkanen hurtigere enn ventet, og den rakk ikke å slippe så mye nedbør som fryktet. Enkelte veier var stengt fredag på grunn av oversvømmelser, men ellers slapp Philadelphia lett fra stormen.

Lørdagens kamp mot Frankrike spilles på en splitter ny og praktfull arena. Den nye hjemmebanen til NFL-laget Philadelphia Eagles ble innviet med fotballkamp mellom Manchester United og Barcelona så sent som 3. august i år. Den kampen samlet 68.396 tilskuere, nesten fullt hus.

- Flott bane

Like folksomt blir det ikke lørdag, men det er solgt 20.000 billetter. Bare den nederste av tre tribuneetasjer kommer til å være åpen, og det betyr at 29.000 tilskuere vil bety fullsatt.

Billettprisene er fra 150 til 500 kroner for to kamper (etter Norge - Frankrike følger Nigeria - Nord-Korea i gruppe A). Når USA spiller i Philadelphia neste uke, koster billettene inntil 1150 kroner.

- Det er en veldig flott bane med fint gressteppe, sier Hege Riise som var med lagleder Rakel Rauntun på hennes inspeksjonsrunde til VM-arenaene før mesterskapet. Alle byer Norge skal eller kan spille i er kartlagt.

Kamparenaen i Philadelphia ligger i et område lengst sør i byen der banene til byens lag i NFL, NBA, NHL og Major League baseball er samlet bare noen hundre meter fra hverandre.

(NTB)