Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fine forutsetninger for Restoration

Klart for påske-V75 på Klosterskogen.

• Se Bengts travtips: Her er sjansen til å vinne 38 millioner

(Dagbladet.no): Klosterskogen Travbane kan by på en påskemeny med mange fine løp. Hovedløpene er Habibs Minneløp for 4-åringer og Pytt og Panne Grand Prix for eliten med hele 400 000 kroner til vinneren.

Hjemmehåpet Thai Tanic er strøket grunnet en sårskade, og våre største norske håp mot Camilla Highness, Glen Kronos og Digger Crown heter Lill Adolf, French Design og Hannibal K.

Gro Anita Nordby seler ut Restoration og Kick Off Laser. Førstnevnte blir tipsekspert Bengt Bergs hovedbanker.

- Restoration er skjør i helsa, og har slitt en del med kodene bak. Dette er han også operert for. Først og fremst vil jeg se ham i varmingen, men ut i fra sporet og forutsetningene synes jeg han har en veldig fin vinnersjanse, sier treneren.

- Jeg tør ikke kalle ham en banker, til det er han for skjør. Han er den beste hesten i feltet kapasitetsmessig, men mye skal klaffe på veien. Han er rask fra start, og kommer ut med helstengt hodelag og uten sko bak. Vi er optimister, bedyrer Gro Anita Nordby.

Fortsatt uten tap
- Kick Off Laser har ikke tapt løp ennå, men for hver seier kommer vi nærmere et tap. Hvis hun bare kommer riktig til i løpet fra sitt bakspor, og får sitte på skuddhold, tror jeg på seier. Jeg er usikker på den danske motstanden, men hun er tøff og vi har ennå ikke dratt ørehetta i løp. Hun har ikke vært kjørt i bånn ennå, og har mer å gå på, lyder det fra trener Nordby.

- Oppasser Tone Madsen var ute på en treningstur med henne i dag morges, og mener hun er skikkelig fit for fight. Kick Off Laser har trent veldig fint i det siste. Det blir spennende å se hvordan hun takler de krappe Kloster-svingene, og det er første gang hun er ute på sprintdistanse. Vi river av skoene og kjører med åpent hodelag som vanlig. Det nytter ikke å stenge igjen noe her, for det er ei tøff dame, og da kan det fort bli mer krutt enn vi ønsker, ler Gro Anita Nordby som kan få full pott lørdag.

SKJØR HELSE: Men Restoration har fine forutsetninger, mener kusk Asbjørn Mehla. Foto: Hesteguiden.com
SKJØR HELSE: Men Restoration har fine forutsetninger, mener kusk Asbjørn Mehla. Foto: Hesteguiden.com Vis mer

- Restoration har fine forutsetninger og skal veldig tidlig på bongen, råder kusk Asbjørn Mehla.

- Han er min beste sjanse for dagen.

- Kick Off Laser har ikke vært i nærheten av å tape så langt. Hun møter betraktelig skjerpet motstand denne gangen, og står i tillegg litt dumt til. Men jeg mener hun skal strekes tidlig, sier Asbjørn Mehla.

Mehlas vurdering av sine hester

- Zevs (V5-1) har vært fin i to seiersløp. Han møter et par bra, men skal absolutt på bongen, og er en tidlig gardering.

- Caraciola As (V5-2) har jeg kjørt kun en gang før, og da ble han annen så vidt jeg kan huske. Han var bra på Forus sist, og er nok forbedret med løp i kroppen. Må på bongen tidlig.

- Voje Nido (V75-1/V5-3) er i fin form, men står håpløst til. Herfra er det en premie som gjelder.

- Briskeby Philip (V75-5) må være betydelig forbedret for å rekke til seier her. Ut i fra innsatsen i de to siste løpene er han en outsider i godt, gammelt slag.

- Voje Frigg (V75-7) står dumt til på tillegg med gode hester foran og rundt seg. Han var fin i seiersløpet på Forus, men vippet akkurat over på tillegg her. Kun en premiekandidat herfra, tror Asbjørn Mehla.

Sir Stig H. og Erik kommer
Duoen Stig H. Johansson og Erik Adielsson tok seg av hele tre V75-løp på Momarken sist lørdag. Til Klosterskogen kommer radarparet med Evidence Ås og Digger Crown.

- Evidence Ås (V75-3/V5-5) har startet en gang i år. Han travet et fint løp i årsdebuten, og han har kjentes bra etterpå også. Jeg vet ikke hvor fort han kan åpne fra innersporet, og det er vanskelig å vurdere motstanden, men han er en av de som kan vinne, sier trener Stig H. Johansson til Dagbladet.no.

- Digger Crown (V75-6) begynner å bli gammel. Det er vanskelig å tro at han skal være så god som han har vært. Det blir en spennende årsdebut, men jeg tror ikke på seier denne gangen. Han pleier å trenge løp før han er helt på topp.

Lill Adolf forsvarer Norge
Lill Adolf skal forsvare de norske fargene. 8-åringen er bedre enn noensinne og har lekt med den norske eliten i hele vinter.

Trener og kusk Per Oleg Midtfjeld innrømmer at han ikke blir sjokkert om Western Winner-sønnen skulle gå helt til topps i Pytt og Panne Grand Prix.

- Det blir et tøft løp. Lill Adolf leverte en innsats sist det står respekt av, men møter helt andre hester her. Man kan ikke forlange at han skal vinne igjen, men samtidig blir jeg ikke sjokkert om han skulle gjøre det. Han holder sin fine form, og gjør alltid sitt beste. Jeg synes han skal strekes på tre-fire hester, sier Midtfjeld.

TO GODE SJANSER: Trener Gro Anita Nordby har tro på både Restoration og Kick Off Laser.
FINT SVENSK BESØK: Stig H. Johansson kommer til påsketravet på Klosterskogen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media