«Finken» ansatt som kvinnetrener

Skrev toårskontrakt i dag.

Finn Christian Jagge ble lørdag ansatt som sjef for det norske landslaget i alpint for kvinner. «Finken» har undertegnet en toårsavtale med Norges Skiforbund og begynner i jobben 15. juni

– Vi er veldig fornøyd med at Jagge sa ja og vi har fått den treneren vi ønsket oss, sier sportssjef for alpinlandslagene Per Lund til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– «Finken» er en person som har god rede på hva han holder på med. Han er veldig god til å motivere og vet så absolutt hva som skal til for å nå toppen. Egenskapene hans blir viktige for å løfte laget. Det hjelper mye at han har erfaring både som utøver og trener, sier Lund.

Jagge har signert en toårsavtale med forbundet, men Lund vil være forsiktig med å stille skyhøye krav til topplaseringer med en gang.

– Vi har ikke gått detaljert inn på målsetninger ennå, men det er vel urealistisk med medaljekandidater allerede til OL i 2006, sier Lund.

– Men vi håper jo vi kan løfte fram to-tre utøvere med tiden. VM i 2007 blir jo et mål, sier han.

Den tidligere toppalpinisten var ikke vond å be da Lund kontaktet ham med tanke på trenerjobben for kvinnelandslaget.

– Han var veldig interessert. Jentene er også veldig fornøyd med valget og har visst en stund at han var aktuell. Vi er selvsagt også fornøyd, sier Lund.

Lund bekrefter samtidig at det har vært flere kandidater til jobben.

– Vi vurderer alltid flere kandidater til en slik jobb. Det var ikke noe krav til at treneren skulle være norsk, men når vi fant en så god kandidat i Norge var det en fordel sier han.

(ANB)