Finken kjørte ut i Kranjska Gora

Harald Strand-Nilsen sto for det gledelige norske innslaget i dagens verdenscuprenn i slalåm med en sjuendeplass. Finken kjørte ut i andre omgang.

Finn-Christian Jagge var uheldig med en feil portpassering tidlig i løypa, og kjørte ut. Foran første omgang lå han på en femteplass.

Kjetil André Aamodt endte på 12.plass, og Hans Petter Buraas på 13. I likhet med Finken hektet Ole-Christian Furuseth og Åne Sæther og kjørte ut. Arnt Kolle kom ikke med til finaleomgangen.

Didier Plaschy vant slalåmrennet med tida 1.40, 39. Nummer to og tre ble østerrikerne Benjamin Raich og Thomas Stangassinger. Sistnevnte leder verdenscupen i slalåm.

Harald på sjuendeplass

Harald Strand-Nilsen var det eneste norske lyspunktet i Kranjska Gora. Fra sin 20.plass var bare én av de mange som ikke nådde opp mot islendingen Kristinn Bjørnsson, som avanserte klart fra sin 28.plass fra første omgang til en fjerdeplass. Den isete løypa gjorde det avgjørende med tidlig startnummer.

Burre og Kjetil André slet

Det var tydelig at Hans-Petter Buraas var hemmet av skader og ikke torde å slippe seg løs. Kjøringen ble for kantete i nederste del av løypa, og med tida 1,41,68 tapte Burre hele forspranget på ett sekund han hadde til Bjørnsson.

Kjetil André Aadmodt fant aldri den rette rytmen i løypa, og han gikk i mål på tida 1.41,64.

Første omgang:

Tidlig startnummer slo ut

Øverst i løypa er det svært isete, og tidlig startnummer har vist seg å være en fordel. Didier Plaschy fra Sveits leder, og var også først ut av løperne i dagens renn. Benjamin Reich fra Østerrike er nummer to, mens hjemmefavoritten Jure Kosir, som også vant i fjor, er tredjemann så langt.

Finken mot pallen

Finn-Christian Jagge har gjort comeback med nye, korte ski, men hans kjøring i første omgang sto ikke helt i stil. Likevel har Finken gode medaljesjanser: Han kjørte i mål til en femteplass på 48.94, 74 hundredeler bak Plaschy.

Svakt av Kjetil

Kjetil André Aamodts kjøring var ikke like oppløftende. Med tida 49.65 ligger han på 14.plass, et godt stykke lenger ned på den foreløpige lista enn han ønsket. Han tok ingen sjanser på det slagete underlaget, og sørget bare for å komme seg sikkert i mål. Ansiktsuttrykket røpet at han ikke var særlig fornøyd med kjøringen.

Burre ikke i gullform

Etter skadene i vinter har Hans-Petter Buraas slitt med å komme tilbake, og hadde nok med å komme seg trygt i mål på tida 49.49, på en 11.plass etter første omgang.

Harald Strand-Nilsen slet i den oppkjørte løypa, og kjørte inn til en foreløpig 20.plass på 50.11.

UHELDIG: Finn-Christian Jagge kjærte ut i Kranjska Gora i dag.