Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finken sikker på OL-formen

En måned før Nagano-OL er Finn Christian Jagge sikker på slalåm-formen. Et listefall fra første til 24. plass på slovensk sørpeføre smelter ikke Finkens sjølvtillit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er førsteomgangen vi må se på i dag, og den viser at både jeg og resten av laget er i bra form, sier Jagge til Dagbladet.

Finken sjøl var best av alle i førsteomgang. Og Ole Kristian Furuseth og Tom Stiansen var oppmuntrende femmer og sekser.

- Vanvittig

Men så ble resultatlista snudd opp-ned, og alt ble tull i Kranjska Gora.

I sørpete sirup-snø kjørte Finken svakest av alle og stupte ned til en 24. plass. Og han var ikke alene om å bomme etter pause.
- Dette var vanvittig. Jeg kunne aldri forestille meg at jeg skulle bli slått av alle de løperne som var halvannet sekund bak etter finaleomgangen. Det føltes som å kjøre i sirup, og det var som å møte en vegg i utgangen av flere svinger. Et merkelig renn, sier Finken etter at den største skuffelsen er over og den røde slalåmcup-trøya ikke lenger er hans.

- Men det er ikke så veldig mye arrangørene kunne gjort. Det er ikke deres feil at mellom-Europa har vært plaget av mildvær den siste tida.

Sier slalåm-veteranen. Som ikke kan huske sist han kjørte under så vanskelige omstendigheter.

- Snø er vanskelig

Men Finken er også klar over at han ikke kjørte noen prikkfri andreomgang.

- Jeg gjorde noen feil underveis. De kan som regel rettes opp under normale forhold, men denne gangen var det umulig å få fart igjen. Men vi driver en utendørsidrett, og da er unormale forhold en del av pakka. Snø er vanskelige greier, sier Jagge.
Og derfor lar han ikke søndagens alpine unntakstilstand ødelegge humøret eller OL-sjøltilliten. For han vet at han på vanlige dager ikke kjører tre og et halvt sekund svakere enn en ukjent slalåm-franskmann som Joel Chenal.

- Jeg føler meg veldig sikker på formen, beroliger Finken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!