Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finken vil ha 1000-deler

Hadde det vært opp til Finn Christian Jagge, ville Lasse Kjus ha vunnet VM-gullet i går. - Jeg ser ikke helt grunnen til at vi ikke skal ha 1000-deler i alpint, sier slalåmspesialisten.

I målområdet i går kom det raskt ut at Lasse Kjus hadde en tid som var bedre enn Hermann Maier i Super-G-konkurransen. 1.14.53 var tiden som lyste på resultattavla, men den uoffisielle tidtagningen viser at Kjus kjørte 3/1000 raskere enn østerrikeren.

- Det blir selvsagt tøft å tape et VM med 1/1000, men det er jo bedre enn å ha to vinnere, sier Finken til Dagbladet :på nettet.

Kaos

Utviklingen innenfor alpinsporten de siste åra har vært enorm. Nivået på løperne er høyere, og stadig flere av alpinistene kjører til mål med nesten identisk tid.

- I aking kjører de med 1000-deler. I gamle dager kjørte jo vi med 10-deler, og overgangen til 100-deler klarte vi helt fint, sier Jagge.

Bærum-gutten argumenterer videre:

- At to personer må dele gullplassen som Kjus og Maier i går er sjelden, men det deles ofte plasser nedover på lista. Det er ofte kaos med en rekke løpere på 12. og 13. plassene. Enkelte ganger skiller det bare 1/10 mellom 10 kjørere, sier Finken.

Foreløpig har ikke løperne snakket så mye om å bruke 1000-deler, men 32-årige Jagge utelukker ikke at en slik diskusjon dukker opp i tiden som kommer.

I VM-form

Denne uka har Jagge og de andre slalåmspesialistene på alpinlaget vært i Ål på trening.

- Formen min er stigende. Jeg har hatt ganske mange bra dager, og et par med overskudd, så er jeg på plass igjen, fortalte en fornøyd Jagge Dagbladets lesere i dag.

Fredag tar han og de andre slalåmgutta flyet til Vail.

Kjus i form

Finken har stor tro på Lasse Kjus i årets VM.

- Lasse kjører alltid best når han er syk. Han skremmer ingen av oss andre med disse sykdomsuttalelsene, smiler Finken.

Les hva den 32-årige slalåmspesialisten svarte våre lesere i dag!

I VM-FORM:</B> Finken vant slalåmrennet i Sestriere før jul. Nå er VM-gullet i Vail hans neste mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media