Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finken vurderer å gi seg

Finn Christian Jagge teller på knappene og vet fortsatt ikke om han kommer til å fortsette i verdenscupen neste sesong. Men Finken Cup går videre, og lørdag møtes 18 av de aller beste alpinistene i verden til familieshow og parallellslalåm i Holmenkollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Akkurat nå er jeg nok nærmere ved å gi meg, men på den annen side har jeg fortsatt lyst til å kjøre på ski. De nærmeste dagene vil bli avgjørende, men det er helt klart at en del brikker må falle på plass hvis jeg skal fortsette, sa Finn Christian Jagge på en pressekonferanse i Oslo i dag.

Alternativet hans til å fortsette i verdenscupsirkuset er å jobbe 100 prosent i et sponsorbyrå, hvor Finken kan bruke sin erfaring i en jobb rettet mot idrettssponsorer.

- Jeg håper å ha bestemt meg innen Finken Cup til helgen, men det er ikke til å komme fra at en del brikker må på plass før jeg kan si noe endelig, sa han.

Femte gang

Forberedelsene til Finken Cup, som arrangeres i Holmenkollen for femte gang, er i rute. 18 av verdens beste alpinister stiller, med verdenscupvinner Lasse Kjus og sammenlagttoer Kjetil André Aamodt i spissen. Flere sterke utlendninger har også meldt sin ankomst til rennet, hvor inntektene går til kreftsyke barn.

Opplegget lørdag blir langt på vei det samme som tidligere, men noen konsert blir det ikke i år. I steden blir det lagt større vekt på skirelaterte aktiviteter, og målet er å samle mer enn 15.000 tilskuere i unnarennet på Holmenkollbakken.

- Vi hadde så mange mennesker i Kollen for to år siden. I fjor var det ikke fullt så bra, men det får det sure været ta sin del av skylden for, sa Finken.

Legende-klasse

I løpet av de fire første Finken Cup-arrangementene i Holmenkollen er 1,8 millioner kroner gått til veldedige formål. Både Finken og kona Anniken, som står i spissen for opplegget, håper at en god slant penger skal kunne overføres til de kreftsyke barna også i år.

- Førstepremien er en bil som er verdsatt til mellom 250.000 og 300.000 kroner, og den skal auksjoneres bort. Det første året vi hadde en slik auksjon var det en som bød en million kroner for bilen. Vi håper selvsagt å være like heldige i år, sa Finn Christian Jagge.

Nytt i år er at det skal arrangeres en legendeklasse. Fire deltakere har sagt ja til å stille, med sloveneren Bojan Krizaj i spissen. De andre er Odd Sørli, Paul Arne «Nuppen» Skajem og Erik Håker.

- Jeg har ivret veldig for å få til en egen klasse for veteranene, for da vil jo også jeg ha noen å konkurrere mot hvis jeg en gang skulle bestemme meg for å legge opp, sa Finken.