Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finken vurderer å legge opp

I løpet av noen uker bestemmer Finn Christian Jagge (32) seg for om han skal legge opp som alpinist. Og tro ikke at gårsdagens suverene verdenscupseier gjør valget enklere. - Jeg er mer usikker enn noen gang, sier Finken til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og det er lett å forstå ham etter det som skjedde i slalåmløypa i går:

  • En praktfull annenomgang endte med utklassingsseier til Finken - over sekundet foran mannen som leder verdenscupen i slalåm, Thomas Stangassinger.

Slappet av

For:

  • Han mislyktes i sesongens store mål - VM.

Men:

  • Han har vunnet to verdenscuprenn i slalåm denne sesongen, det siste i utklassingsstil - og har sånn sett demonstrert at han fortsatt har masse å gi som toppalpinist.

Etter VM har Finken slappet av en ukes tid, og deretter trent i hjemlige omgivelser i Kirkerudbakken.

Mental knekk

På papiret kan det virke som om han har fått en voldsom formutløsning noen uker etter planen, men Finken ser ikke like dramatisk på saken. Han mener selv han var i like god form under VM i Vail.

- Men da ble jeg veldig hemmet av forholdene. Jeg ble litt satt ut av de isete løypene, og fikk vel en liten mental knekk, sier han.

Men grunnlaget har hele tida vært tilstede, mener han. Og i går - under perfekte Finken-forhold - fungerte plutselig alt. Spesielt i annenomgangen.

Trent mindre

- Kanskje den beste jeg noen gang har prestert, mener Finken.

Han har trent mindre enn konkurrentene foran denne sesongen. Han har hatt halvdagsjobb i et byrå som markedsfører sponsorkontrakter, og han bruker også mye tid på sin egen Finken Cup. Men i går var det umulig å registrere at Finken har brukt tid og ressurser på å forberede seg til et liv etter karrieren.

Og det var like umulig å vite om han kjørte sin nest siste konkurranse som toppalpinist. Ikke minst for Finken selv.

- Alt ble bare vanskeligere av dette, innrømmer han.