BEST I NORDEN: Danmark og Lasse Schone slo Sverige og Zlatan Ibrahimovic 2-0 i Parken, de samme sifrene som de slo Norge med i september. Foto: (AP Photo/Polfoto,Lars Poulsen)
BEST I NORDEN: Danmark og Lasse Schone slo Sverige og Zlatan Ibrahimovic 2-0 i Parken, de samme sifrene som de slo Norge med i september. Foto: (AP Photo/Polfoto,Lars Poulsen)Vis mer

- Finland er et bedre lag enn Sverige

Danskene har gått fra Norge-hets til Sverige-hets.

I Danmark er man ytterst sjelden imponert over norsk fotball. Men heller ikke svenskenes fotballferdigheter står høyt i kurs hos landslagssjef Morten Olsen.

Stjerneskuddet Christian Eriksen ble tidligere i høst sitert på at han mente EM-kvalifiseringens gruppejumbo Kypros var et bedre lag enn Norge. Det til tross for at Kypros kun hadde samlet to poeng på seks kamper, 11 færre enn Norge på det samme tidspunktet.

Etter 2-0-seieren over Erik Hamréns Sverige-mannskap i forrige uke hevder Morten Olsen nå at tirsdagens motstander Finland er en tøffere utfordring enn Sverige.

- Teknisk god fotball - Jeg tror folk vil bli overrasket over hva Finland står for. Finland er et bedre lag enn Sverige, etter hva jeg har sett, sier Danmarks landslagssjef.

- Det er et lag som er i ferd med å bygge seg opp, og de spiller teknisk god fotball.

For ordens skyld kan vi nevne at Sverige og Finland spilte i samme gruppe i den siste EM-kvalifiseringen. Svenskene slo Finland 5-0 i Stockholm i juni, mens de blågule også vant i Helsingfors i oktober der det ble 2-1 seier.

Uvant spillestil Morten Olsen har som vanlig gjort en grundig analyse av Danmarks neste motstander, og det er ikke tilfeldig at de røde og hvite har valgt å spile mot finnene.

- De spiller 4-3-3 i en juletreformasjon med tre angripere som ligger inne i midten og ikke ute på kanten. Det er i alle fall en ny formasjon som vi ikke har spilt mot før, sier Olsen. Han påpeker at Finland-kampen kan være en fin erfaring å ta med før EM-sluttspillet neste sommer.

Den danske landslagssjefen mener laget hans denne høsten har spilt noe av sin flotteste fotball siden han tiltrådte i jobben i 2000. De avgjørende seierne mot Norge og Portugal ble fulgt opp med å slå Sverige fredag. Nå går Danmark for å sette et verdig punktum for 2011 i Esbjerg med sin fjerde strake triumf. Olsen vil gjerne at laget tar med seg den gode følelsen inn i EM-året.

- Det er en treningskamp, men vi vil forsøke å spille severdig fotball selv om det primært går ut på å vinne, sier Morten Olsen.

(NTB)