Finland og Sverige dropper to verdenscuprenn

- Det er en tøff avgjørelse, men vi måtte tenke på utøvernes helse.

BLIR HJEMME: Frida Karlsson og resten av det svenske laget. Foto: NTB
BLIR HJEMME: Frida Karlsson og resten av det svenske laget. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går bekreftet Norges Skiforbund at de norske langrennsutøverne ikke deltar i verdenscuprennene i Davos (12.-13 desember) og Dresden (19.- og 20. desember).

I dag bekrefter både Sverige og Finland at de dropper de to verdenscuphelgene.

- I denne situasjonen gir det ikke mening å reise verden rundt, risikoen er for stor. Vi ønsker å sikre forberedelsene til hovedmålet for sesongen, som er verdensmesterskapet i Oberstdorf, kommenterer den finske landslagstreneren Teemu Pasanen ifølge avisa Iltalehti.

- Det er en tøff avgjørelse, men vi måtte tenke på utøvernes helse. Vi vet at mange av utøverne og TV-seere er skuffet, men vi føler at dette var det eneste valget vi kunne ta, sier den svenske langrennssjefen Daniel Fåhraeus i en pressemelding.

I FORM: De norske langrennsgutta frykter at Ivo Niskanen er i superform etter at han la ut et dristig bilde på sosiale medier. Video: iivoniskanen / Instagram Vis mer

Det betyr at tre av de største nasjonene ikke stiller til start i rennene 12-13. desember.

I Det internasjonale skiforbundets regler står det at sju av de ti beste nasjonene må stille til start hvis det skal betegnes som et verdenscuprenn.

Dermed blir det neppe et verdenscuprenn hvis ett land til velger å bli hjemme.

- Det var en ventet beslutning. Det medisinske apparatet i Norge, Sverige og Finland har samarbeidet de siste ukene, og det var forventet at de kom til samme konklusjon, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn til Dagbladet. Og NRK-eksperten fikk rett.

Bjørn sier at det blir helt annerledes uten de nordiske landene:

- De fleste ønsker de beste fra start selvfølgelig, så det blir litt tammere uten Sverige og Norge til stede, men samtidig så gir det de små nasjonene en sjanse til å vise seg fram.

- Så du tror ikke de vil avlyse?

- Jeg tror ikke de tenker det i utgangspunktet. Det må i så fall være på grunn av massefrafall, men ikke bare på grunn av Norge og Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer