Finland sendte Norge til kvartfinale i EM

Drømmeresultat for damelandslaget.

KAN SLIPPE JUBELEN LØS: :  De norske jentene (f.v.)Caroline Graham Hansen, Kristine Hegland, Ada Hegerberg og Ingvild Stensland kan slippe jubelen løs. De er klare for kvartfinale i EM.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KAN SLIPPE JUBELEN LØS: : De norske jentene (f.v.)Caroline Graham Hansen, Kristine Hegland, Ada Hegerberg og Ingvild Stensland kan slippe jubelen løs. De er klare for kvartfinale i EM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det ble klart da det endte uavgjort mellom Danmark og Finland i gruppe A tirsdag.

Sverige knuste Italia 3-1 i gruppefinalen. Uansett resultater i Norges gruppe onsdag kan ikke det norske laget bli dårligere enn nummer tre med fire poeng. Danmark ble treer i sin gruppe med to poeng, og Norge vil derfor eventuelt gå videre som en av de to treerne med flest poeng.

Sverige vant sin gruppe foran Italia, som mest sannsynlig møter Norge i kvartfinalen.

Danmark ledet lenge 1-0, men Annica Sjölunds utligning sendte Norge videre og sørget for at danskene må vente på utfallet i de to andre gruppene for å finne ut om de går videre som en av de to treerne med flest poeng eller må gjennom en nervepirrende trekning.

Det blir et helt annet italiensk lag Norge møter i Växjö søndag dersom det norske laget som ventet ender på annenplass i sin gruppe. Italias landslagssjef Antonio Cabrini valgte å spare seks av førstevalgene i kampen mot svenskene.

Fort gjort Etter en skuffende første omgang, der Sverige slet med å finne ut av et stramt og litt grisete italiensk forsvar, ble 36-årige Therese Sjögran byttet inn for å få fart på det svenske angrepsspillet. Hun trengte akkurat halvannet minutt. Veteranen startet på et framspill fra Lotta Schelin og stormet til dødlinjen. Hun prøvde å slå ballen skrått ut i feltet, men den traff taklingsfoten til Raffaella Manieri og forsvant i mål. Offisielt ble det notert som selvmål. To minutter senere punkterte Schelin kampen da Lisa Dahlkvist vant en hodeduell på midten. Stjernespissen løp fra forsvaret, rundet keeper Chiara Marchitelli og rullet inn 2-0. Josefine Öqvist gjorde 3-0 via en italiensk fot i det 57. minutt. Igjen sto Schelin for forarbeidet. Det italienske laget som holdt nullen i alle ti kvalifiseringskamper, og fikk bare et dansk trøstemål mot seg i de to første sluttspillkampene, måtte dermed tåle tre baklengsmål på et snaut kvarter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer