SJOKKERTE: Spania gikk mot en ventet seier, men så dukket Teemu Pukki opp og utliknet for bortelaget. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB scanpix
SJOKKERTE: Spania gikk mot en ventet seier, men så dukket Teemu Pukki opp og utliknet for bortelaget. Foto: REUTERS/Vincent West/NTB scanpixVis mer

Finland sjokkerte Spania ti minutter før slutt

Scoringen ødela dagen til jubilanten Sergio Ramos.

Elleve minutter før slutt sjokkerte Teemu Pukki hjemmepublikummet med sitt 1-1-mål for Finland borte mot Spania i VM-kvalifiseringen fotball fredag.

Det svært overraskende resultatet gjorde at Spania for annen gang på rad avga poeng på eget gress i gruppe I. Frankrike klarte også 1-1 mot den regjerende europa- og verdensmesteren i fjor høst.

Som ventet dominerte vertene spillet, men Finland forsvarte seg godt. I sin 100. landskamp ordnet Sergio Ramos 1-0 for Spania fire minutter ut i annen omgang. Markeringen glapp for Joona Toivio etter et hjørnespark, og Ramos kunne enkelt nikke ballen i nettmaskene.

I det 79. minutt åpnet finnene det spanske forsvaret etter et hurtig pasningsspill. Alexander Ring slo hardt inn fra venstre til Pukki, som kom på et perfekt løp og bredsidet inn 1-1.

- Det er synd med dette resultatet etter at jeg feiret min 100. kamp med scoring, sa Ramos.

Spania trykket hardt for et vinnermål i sluttminuttene, men det kom aldri. Finland fikk et godt borteresultat fredag, men er fortsatt sist i gruppen med sine to poeng.

Frankrike topper gruppen med to poeng mer enn spanjolene etter 3-1-seieren hjemme mot Georgia. Olivier Giroud ga Frankrike ledelsen rett før pause, mens Mathieu Valbuena og Frank Ribery scoret ytterligere to mål. Tirsdag tar franskmennene imot Spania til toppoppgjør.

- Vi tenkte ikke på Frankrike, for dette var den viktigste kampen. Nå kan vi tenke på dem. Vi møter et strålende lag, men vi kan slå dem, sa Ramos.

Hviterussland spilte ikke fredag og ligger på fjerdeplass. Laget har tatt tre poeng på fire kamper.

(NTB)