Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finland slaktes før kveldens møte med Norge: - Hvor bunnløst dårlig kan det bli?

Gikk på stortap i helga mot Polen.

SLAKTES: Den finske landslagstreneren, Hasse Backe, og hans mannskap slaktes før kveldens kamp mot Norge. Foto: Marcus Ericsson / TT
SLAKTES: Den finske landslagstreneren, Hasse Backe, og hans mannskap slaktes før kveldens kamp mot Norge. Foto: Marcus Ericsson / TT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I kveld møtes Norge og Finland til privatlandskamp på Ullevaal stadion. Det finske landslaget har ikke overbevist, og det b-pregede laget som møtte Polen i helga, ble knust 5-0.

Tyskland konstanterte at Polen, som slo den regjerende verdensmesteren under kvaliken til sommerens EM, spilte uten motstand. Det får finnene til å koke.

- Hvor ille får det se ut. Hvor bunnløst dårlig kan det egentlig bli? spør YLE-journalisten Mats Ahlnäs i en kommentar.

- Ikke et ørlite håp Han lurer på hvordan Finland skal unngå å skjemme seg ut i VM-kvalifiseringen, og går hardt ut mot den finske treneren Hasse Backe og hans menn.

- Ikke en gang om man søkte med lys og lykter etter noe positivt, fant man et ørlite håp, skriver Ahlnäs etter helgas stortap.

Journalisten har forventninger om at Backe skal rydde opp, organisere og gjøre Finland vanskelig å slå. Etter tapet for Polen pratet Backe ifølge Ahlnäs om en katastrofe og et mareritt i intervjuene etterpå. Ahlnäs mener det var total ydmykelse, og at fallet blir så mye tydligere når forhåpningene er store.

- Hva skal Finland gjøre? I juni møter Finland EM-klare Belgia og Italia. Om det finske landslagets nedtur fortsetter denne våren, tror Ahlnäs at luften kan gå ut av laget, og det før høstens VM-kvalik har starta.

- Det er altfor tidlig å korsfeste Backe. Svensken trenger tid. Det er et halvt år til laget skal spille sin første konkurransekamp mot Island. Samtidig er det ekstremt hastverk. Hva i helsike skal Finland gjøre for å ikke skjemme seg fullstendig ut i VM-kvaliken? Kroatia, Tyrkia, Island og Ukraina, som Backe tidligere har beskrevet som en «interessant kvalikgruppe», skriver en kritisk Ahlnäs.

Han mener forsvarsspillet var så vimsete, at det er all grunn til å være urolig.

- Backe jobber med hendene bundet, både materialmessig og tidsmessig. Spillerne er ikke spesielt skarpe - og klokka tikker ubønnhørlig fort, nå.

Hele Norges coronakart