Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finland til VM-semifinale i ishockey etter sjokkseier

Slo USA 2-0.

BLÅ JUBEL: De finske spillerne jubler etter 2-0-seieren over USA. Foto: NTB Scanpix
BLÅ JUBEL: De finske spillerne jubler etter 2-0-seieren over USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finland tok seg med et nødskrik til kvartfinale i ishockey-VM, men prikket storformen perfekt og slo torsdag ut USA med 2-0-seier.

Amerikanerne kom til kampen som gruppevinner i grunnspillet, men fant ingen vei forbi den finske keeperen Harri Säteri. Han reddet alle de 26 skuddene som kom mot målet hans.

Finnenes ofte utskjelte landslagssjef Lauri Marjamäki la opp planen som ga finnene en taktisk triumf, og plutselig er han helt i hjemlandet.

Finland møtte de unge, raske amerikanerne med høyt press og dro ned tempoet i kampen. Med solid defensivt spill tok finnene brodden av det tidligere så forrykende amerikanske spillet.

Avgjorde

Colorado Avalanche-spiller Mikko Rantanen satte inn 1-0 i overtallsspill tidlig i annen periode, da han fikk to sjanser alene foran keeper Jimmy Howard.

Joonas Kemppainen doblet ledelsen etter 6.49 i siste periode da han sammen med Juhamatti Aaltonen kom i en to-mot-en-kontring. Pent lurte han bort både backen og keeper Howard.

Marjamäki måtte tåle massiv kritikk i hjemlandet da Finland vaklet gjennom grunnspillet. Overtidsseirer mot Norge og Sveits banet vei til cupspillet, og Finland knep 4.-plassen i sin gruppe ett poeng foran vertslaget Frankrike.

Nå er laget klar for semifinale.

Russisk seier

I den andre tidligkampen torsdag tok Russland en langt mer oppskriftsmessig 3-0-seier over Tsjekkia. Dmitrij Orlov og Nikita Kutsjerov satte russerne i førersetet med mål i 1. periode, og Artemi Panarin fastsatte resultatet i den siste.

Russland vant sin gruppe i grunnspillet, mens Tsjekkia ble firer i sin.

(NTB)