Finn Aamodt lærer av Petter

- Petter er fokusert, tydelig og har ekstrem vinnervilje.

HAMAR (Dagbladet.no): Petter Solbergs nye samtalepartner Finn Aamodt er på plass på Hamar for å gjøre seg kjent med rallysirkuset. Det tror han skal gå smertefritt.

- Det minner mye om alpint, men alt er litt større. Det er mer å skru på og flere mennesker. Men jeg følte meg hjemme med en gang, sier Aamodt til Dagbladet.no.

Han sier jobben hans vil bestå i å se ting utenfra og komme med innspill til Petter.

- Det handler om spenningsnivå og tankeprosesser. Men Petter er jo veldig flink. Det er jeg som har lært mest hittil, skryter Aamodt.

- Utrolig fokusert

Han lister opp en rekke kvaliteter hos Petter Solberg som kjennetegner en toppidrettsutøver:

- Petter er utrolig fokusert. Han er flink til å trekke ut de viktige tingene. Han er tydelig, og han har en ekstrem vinnervilje.

For Petters del handler det mye om å få en samtalepartner han kan snakke helt åpent med.

NY ARENA FOR AAMODT: Finn Aamodt er med i VM-sirkuset som Petter Solbergs samtalepartner. Så langt har alpinpappaen rukket å bli imponert av rallyføreren. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
NY ARENA FOR AAMODT: Finn Aamodt er med i VM-sirkuset som Petter Solbergs samtalepartner. Så langt har alpinpappaen rukket å bli imponert av rallyføreren. Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet Vis mer

- Jeg har teamet rundt meg som har kontroll på alt mulig, men jeg har også noen private ting som bare er mine. Det kan være bra å ha noen å snakke med om det, sier Petter til Dagbladet.no.

Ingen panikk

Han understreker at samarbeidet ikke er noe som er kommet i stand i all hast foran et hjemmerally med store forventninger.

- Dette er ikke noe vi gjør i panikk, sier Petter.

Samtalene startet i det små på telefon sist høst. Først nå er samarbeidet skikkelig i gang.

- Jeg tror det blir veldig spennende. Jeg trenger ikke en som bare har vært med på oppturer. Finn har vært med på både opp- og nedturer, sier Petter Solberg.

Så har de i hvert fall det til felles.