Henrik Kristoffersen-konflikten

Finn Aamodt om konflikten: - Ikke krise

Alpint-mentor Finn Aamodt tror Kristoffersen-konflikten kommer til å løses.

GNISNINGER: Henrik Kristoffersen skal trene for seg selv resten av sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GNISNINGER: Henrik Kristoffersen skal trene for seg selv resten av sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes ikke at partene står i noen krise eller at dette er veldig problematisk, egentlig. Dette er noe som kan løses, alpinsporten har alltid hatt en kultur for å klare å løse ting. Jeg tror dette kommer til å løse seg veldig fint, sier Finn Aamodt til Dagbladet.

Han er mangeårig alpintrener, faren til alpinlegenden Kjetil André Aamodt og nå coach for alpinistene ved Olympiatoppen.

Få kjenner den norske alpinsportens kjerne som Aamodt.

Tirsdag ble det kjent at Henrik Kristoffersen kommer til å trene for seg selv resten av sesongen på grunn av en konflikt med landslaget.

«Like barn leker best»

- På min vakt, så skal kulturen i alpinlandslaget holdes på. Det har vært vårt fremste konkurransefortrinn, sier Aamodt.

Men han mener det ikke sier at Henrik Kristoffersen (24) ikke har gode toppidrettsholdninger.

- Her gjelder det å organisere seg riktig og snakke sammen på en pen måte, så tror jeg dette skal klare å løse seg. Hvis han vil kjøre et eget opplegg og mener det er best, så er det sikkert det, men jeg hadde håpet at vi kunne lage et sterkt slalåmlag igjen. Nå må vi se på hvordan dette skal løses.

Han sier at alle i en slik gruppe må få dekket sine behov, men legger ikke skjul på at det kan være et stort strekk når det gjelder disse behovene. Derfor er det iblant utfordrende å organisere seg riktig.

Men Aamodts grunntanke er at «like barn leker best» - at de som ønsker å pushe hverandre på trening og gå til ytterligheter for å bli bedre, er toppidrettens natur.

Enmannslag ikke noe nytt

Dagbladet vet, som det sto skrevet tidligere, at Kristoffersen blant annet har krevd å få trene mer alene og på andre tidspunkter enn resten av teknikklaget denne sesongen, og at dette har ført til uro og splittelse i det norske landslaget.

TIDLIGERE TRENER: Finn Aamodt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TIDLIGERE TRENER: Finn Aamodt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Et argument har vært at blant andre Marcel Hirscher - verdens beste alpinist gjennom flere år - trener alene. Enmannslag er ikke noe nytt i alpinsporten. Men Aamodt mener man ikke bør se direkte på det Hirscher gjør, og at man heller må gjøre noe smartere dersom målet er å gå forbi ham.

- Da jeg var aktiv trener, var det flere av utlendingene som kjørte egne opplegg, men vi slo dem fordi vi hadde et sterkt lag som jobbet sammen. Den gangen var laget mye mindre og lettere å organisere. Nå er det mange flere på laget, fordi det har blitt en så god bredde, sier Aamodt.

Slik Dagbladet skrev under VM, sluttet Kornberger før rennene i Kitzbühel i januar. Kristoffersen skal blant annet ha krevd å få trene mer på egne premisser, og i løpet av sesongen ble det for mye for Kornberger, som ikke så noen annen utvei enn å gi seg.

Dermed sto plutselig det norske teknikklaget uten hovedtrener i alpin-VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer