KOMMER MED RÅD: Dårlig spill og ydmykende tap har preget sesongen til Rafael Nadal. Nå mener den tidligere tennisstjernen John McEnroe at spanjolen må skifte trener. Foto: Andy Hooper/Daily Mail/SOLO Syndication/NTB Scanpix
KOMMER MED RÅD: Dårlig spill og ydmykende tap har preget sesongen til Rafael Nadal. Nå mener den tidligere tennisstjernen John McEnroe at spanjolen må skifte trener. Foto: Andy Hooper/Daily Mail/SOLO Syndication/NTB ScanpixVis mer

- Finn deg en ny trener!

Tidligere tennisstjerne med beskjed til Rafael Nadal.

Dårlig spill og ydmykende tap har preget sesongen til Rafael Nadal. Nå mener den tidligere tennisstjernen John McEnroe at spanjolen må skifte trener.

- Rafael spiller med stor innsats og mye energi, men er det på tide med nytt blod i Nadal-leiren? Kan vi si det? Nå kommer onkel Toni til å bli sint.

Dette sa den frittalende amerikanske tennisprofilen John McEnroe på BBC radio fredag - dagen etter at Rafael Nadal ble slått ut av Wimbledon allerede i 2.-runden.

- Trenger nye ideer Det svært overraskende tapet mot «ukjente» Dustin Brown har vært den store snakkisen i tennismiljøet dagen-der-på, og det var naturligvis et tema på BBCs sportssendinger. Der tok McEnroe til orde for at Nadals onkel og trener, Toni Nadal, kanskje bør la noen andre få ansvaret for den spanske tennisyndlingen.

- Toni har gjort en fantastisk jobb siden Rafael var en liten gutt og fortalte ham at det var lurt å bli venstrehendt. Men nå har de kommet til et punkt hvor nye ideer er sårt tiltrengt, sa McEnroe og kom med følgende oppfordring:

- Finn deg en ny trener!

Svak sesong Torsdagens Wimbledon-exit er det fjerde året på rad der Nadal har blitt slått ut tidlig i den gjeve turneringen. Men denne sesongen har vært ekstra ille for 29-åringen, som blant annet røk ut i kvartfinalene i grand slam-turneringene i Australia og Frankrike.

Toni Nadal erkjenner at også han er bekymret for fremtiden til nevøen.

- Jeg vil tro at Rafa kan vinne US Open, men sannsynligheten er liten. Det er urovekkende, sa treneren til spanske medier etter Wimbledon-tapet.

(NTB)