- Finn deg en spillestil, Semb!

Åge Hareide mener den dårlige starten på VM-kvalifiseringen skyldes at landslagssjef Nils Johan Semb ikke har klart å finne en spillestil han er tro mot.

- Alt virker mye mer løst, vinglete og tilfeldig nå enn under Drillo. Faktisk klarer jeg ikke å se noe fast mønster, og jeg er usikker på om spillerne også henger med, for mot Ukraina løp de rundt som forskremte høns, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Han mener landslagssjefen nå må bruke vinteren til å finne ut hvordan han ønsker at landslaget skal spille - og kreve total lojalitet mot den systemet.

Tror på VM

- Fortsatt er det mulig å komme til VM-sluttspillet, men da må Semb få orden på strukturen. Offensivt blir det tydelig at han bruker spillere på plasser hvor jeg mener de ikke gjør best nytte for seg, som Iversen og Strand på kantene. Og vi mangler totalt mottrekk mot lag som er godt organisert. Der blir vi avslørt gang på gang, mener Hareide.

Arbeidsro

Tross kritikken mot Semb mener Hareide at nasjonen må stille seg bak landslagssjefen i tiden som kommer.

- Det er viktig at han nå får arbeidsro i vinter, for han har mye å jobbe med før han klarer å skape samme trygghet i laget som Drillo klarte. Det skal også sies at Semb ikke har hatt spesielt mye flaks, men slikt henger gjerne sammen med motgang, sier Hareide.