Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finn deg ny klubb

West Ham- Manchester United 2-2. Ole Gunnar Solskjær (27) er superstjerne i verdens mest populære fotballklubb. Ingen tvil om noen av delene. Men hvis han er opptatt av andre forhold - som å spille fotballkamper, for eksempel - så må han bort fra United.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går satt Solskjær som passiv tilskuer på en fotballaften som startet frustrerende, og som bare ble verre:

 • Først beskjeden om at Sheringham og Cole skulle starte på topp.
 • Deretter opplevelsen av å se begge spille svakt - samtidig som United gikk mot en grei seier.
 • Og i de siste minuttene, fortvilelsen over at West Ham maktet både å redusere og utlikne - uten mulighet til å hjelpe til.

Lojaliteten

Ole Gunnar Solskjærs status som en av United-fansens store favoritter er både naturlig og fortjent.

Men: Han har ikke havnet i den posisjonen fordi han har vært en stabil støttespiller.

Det er andre grunner til at han er blitt fansens kjæledegge - i prioritert rekkefølge:

 • Seiersmålet i Champions League-finalen.
 • Relativt mange scoringer på lite spilletid.
 • Lojaliteten til klubben.
 • Et vinnende vesen.

Stille krav

Nå er Solskjær 27 år. Antakelig er han på toppen av karrieren som spiss. Og det er på høy tid å stille krav til ham ut over det å være superreserve i Manchester United. De samme kravene bør han stille selv - og ta konsekvensen av.

Det betyr klubbskifte.

Han har ikke klart å etablere seg som et første- eller andrevalg som spiss i United. Samtidig finnes det andre interesserte klubber som er villige til å kjøpe ham ut av United.

Jeg tviler ikke et øyeblikk på Solskjærs ambisjoner. De er fortsatt meget høye. Men akkurat nå er nok Solskjærs ønske om å forbli i United større enn Uniteds ønske om å beholde Solskjær. Og et slikt ansettelsesforhold blir det bare gnisninger av.

Trenger tillit

Til tross for mange viktige og fine mål for United, så sitter jeg med følelsen av at Solskjær ikke har fått vist seg fra sin beste side som fotballspiller.

Han har fått relativt lite spilletid i United, noe som igjen har ført til at han ofte har framstått som knyttet og urasjonell i stilen de gangene han har fått tillit fra start.

Solskjær trenger en nøkkelrolle i en ny klubb. Tillit over tid.

Dermed skapes automatisk noen nye målsettinger som vil løfte ham ytterligere i de årene han har igjen som spiss:

 • Han må vise at han er moden for rollen som lederskikkelse.
 • Og han må vise at han takler den fysiske utfordringen det er å spille 90 minutter førstelagsfotball et par ganger i uka.

Konsekvensen? Tja, Norges første toppscorer i engelsk fotball kanskje. Det er slett ikke urealistisk. Og antakelig er det bare én ting som er bedre for Solskjær: Å bli toppscorer i Premier League for Manchester United...

Men det er på tide å ofre United. I hvert fall så lenge United ofrer Solskjær. Som i går.

Uheldig Berg

United gikk opp til 1- 0 på lagets første sjanse, og til 2- 0 på den andre. Først på et praktfullt frispark fra David Beckham etter seks minutter. Og så sto tilfeldigvis Andy Cole på akkurat den flekken der han kunne dytte inn 2- 0, to minutter etter pause.

Ellers handlet det stort sett om West Ham - og etter hvert en fortjent redusering og utlikning. Og dessverre også en hel del om Henning Berg.

Den norske landslagskapteinen kom inn for Jaap Stam i pausen, og felte Joe Cole innenfor straffefeltet etter 85 minutter:

 • 1- 2 på straffe ved Di Canio.

Tre minutter seinere hang ikke Berg med i svingene, og lot Di Canio slå et innlegg mot bakerste stolpe:

 • 2- 2 via hodet til Davor Suker fra nesten død vinkel.

Og inntrykket av et litt arrogant United ble forsterket av at laget plutselig våknet etter utlikninga og jobbet fram to avslutninger i treverket de siste minuttene.

FÅR IKKE SPILLE: For Ole Gunnar Solskjær synes veien til fast plass på laget lang. Dagbladets kommentator mener han bør skifte klubb.