Finn en treningsvenn

En av de beste måtene å komme i gang med treningen er å finne en å trene sammen med.

• Har du lyst til å være med i trekningen av et weekendopphold for to på Rica hotell, og en drøss med andre gode premier? Svar på vårt OL-spørsmål her.

(Dagbladet.no): Sosial støtte fra en kollega eller venn kan være gull verdt for motivasjonen til å komme seg i form, ikke bare fordi det er sosialt.

- Det å ha en treningsvenn er viktig for mange ting. Blant annet så kan det være viktig at de som trener sammen lager avtaler. På denne måten blir man mer forpliktet til å være med på trening, sier Marit Sørensen, førsteamanuensis i seksjon for coaching og psykologi ved Norges idrettshøgskole.

Unnskyldninger

”Jeg tar det i morgen isteden”, kan være resultatet dersom du ikke har en forpliktelse. Og tanken er kjent for de aller fleste som strever etter å komme i gang med jevnlig trening.

Men det å ha en treningspartner kan ha flere viktige funksjoner. Dere kan være rollemodeller for hverandre, og muntre hverandre opp.

- Vi trenger å få ros når vi er flinke, og dette kan være treningskameraten sin funksjon. Det kan også være lurt å sette seg felles mål for treningen, og kanskje belønne hverandre dersom målet blir nådd, råder Sørensen.

- Kjør sammen

VINNERLAG: Har du treningskompiser er det letter å yte litt ekstra. Her er Tore Ruud Hofstad sammen med Marit Bjørgen, Hilde G. Pedersen og Tor Arne Hetland. Foto: SCANPIX
VINNERLAG: Har du treningskompiser er det letter å yte litt ekstra. Her er Tore Ruud Hofstad sammen med Marit Bjørgen, Hilde G. Pedersen og Tor Arne Hetland. Foto: SCANPIX Vis mer

Det som viser seg å være minst like viktig som det å lage avtaler og motivere hverandre er å hjelpe hverandre med å kunne gjennomføre treningen helt praktisk.

- Det kan være stor hjelp å for eksempel ha en felles kjøreordning til svømmehallen, sier Sørensen.

Kanskje du har en kollega som du kunne trent sammen med rett etter jobben, dersom dere er flere kan det være kjempe gøy å danne et bedriftsidrettslag. Det mangler i alle fall ikke på grunner til å dra de med seg.

Her er tipsene:

1. Lag avtaler

2. Gi ros og andre tilbakemeldinger

3. Lag felles mål

4. Gi belønning for nådd mål

5. Hjelp hverandre med praktiske ting

6. Ikke bli så ivrig at du maser på treningspartneren din