Finn Hågen Krogh måtte avbryte treninga med høy puls

- Ingen dramatikk.

STARTER PÅ NYTT I MORGEN: Finn Hågen Krogh måtte avbryte treninga i Val Senales i dag.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
STARTER PÅ NYTT I MORGEN: Finn Hågen Krogh måtte avbryte treninga i Val Senales i dag.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

VAL SENALES (Dagbladet): Selv topptrente langrennsløpere kan kjenne på hvordan det er å gå helt i kjelleren uten egentlig å bevege seg stort. 

I dag måtte Finn Hågen Krogh avbryte treninga på Val Senales-breen, der de norske langrennslandslagene gjør seg klare til sesongen. 

- Jeg sto opp som vanlig og dro på trening, men det er sånne dager jeg plutselig har. Det er bare en følelse jeg får, jeg går ikke bra på ski, kroppen kjennes tung og pulsen var høy. Da må man bare ta konsekvensene av det, forteller Finn Hågen til Dagbladet nede i dalen.

Og det var nok en lur avgjørelse. Pulsen var i overkant høy for en som ikke en gang var skikkelig i gang med dagens økt.  

- Den lå vel rundt 140 og jeg var såvidt i bevegelse, sier Krogh. 

Dermed la Finn Hågen skiene under armen og satte seg i gondolen ned de tusen meterne til hotellet igjen. Det tar nemlig på å trene på så store høyder som landslagsløperne gjør i disse dager. 

- Vi er jo på dag ni og jeg har fulgt programmet til punkt og prikke fram til i dag. Jeg kjente jeg var litt sliten, så jeg følte det var greit å ta litt hvile og hente seg inn, sier han, men understreker at det ikke er noen dramatikk i at han avbrøt treninga.

- Det er ikke noe uvanlig. Jeg tror alle utøvere har kjent på det samme, selv om kanskje ikke alle er like flinke til å ta de signalene på alvor og roe litt ned når det trengs. Jeg føler at ved å gjøre det jeg gjorde i dag stiller jeg sterkere i morgen, og kan få en god dag i morgen i stedet for å få to dårlige dager på rad.