Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Finn Hågen Krogh sørget for norsk jubel etter ny superspurt

Vant stafetten.

MER JUBEL: Finn Hågen Krogh viste fram nok en sluttspurt. Den ga Norge seieren i stafetten. Her fra NM tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MER JUBEL: Finn Hågen Krogh viste fram nok en sluttspurt. Den ga Norge seieren i stafetten. Her fra NM tidligere i år. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norge stilte med to lag i dagens stafett i franske La Clusaz. Størst forventninger var det til førstelaget, med Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Anders Gløersen og Finn Hågen Krogh.

Etter svært jevne etapper av Tønseth og Johnsrud Sundby, sørget Gløersen og Krogh for at Norge hang på i den lille tetgruppa de to siste etappene.

Der endte det med nok en superspurt av Krogh, som kunne sørge for ny, norsk jubel i La Clusaz.

- Anders gjorde en god jobb. Jeg får perfekt start på min etappe. Det var helt perfekt for meg, sa Krogh til FIS etter målgang.

Bommet på skivalget?

Det ble dramatikk da Tønseth i tetgruppa knakk staven like før sekskilometer-merket. Det ble langt opp til Russland i tet, men Tønseth kjempet seg framover.

Norges andrelag var førstemann ut fra vekslingen, mens Johnsrud Sundby kom seg ut 2,8 sekunder bak.

Johnsrud Sundby la seg sammen med tetgruppa, og lå med denne gruppa store deler av veien. Han falt litt bak blant de åtte beste, men hang hele tiden på.

Verdenscupleder Johnsrud Sundby gikk på blanke ski, og så ut til å ha bommet med det valget. Han slet fælt i bakkene, og så ikke ut til å kunne skaffe Anders Gløersen det beste utgangspunktet før den tredje etappen.

- Jeg bestemte meg for å kjøre et stunt mot klassisk-generalen, og alle ser at jeg «get my ass kicked today», sa Johnsrud Sundby i intervjuet med FIS etter målgang. Altså at han blir slått av de andre i løypa med å velge slike ski og må stake hele løypa.

Heldigvis hang Johnsrud Sundby på teten da Gløersen skulle ut i løypa, og Norge kom godt ut.

Skismøreren først ut

Andrelaget til Norge var først ut på den tredje etappen, etter god innsats av Pål Golberg og Niklas Dyrhaug. Der ventet skismører Lars Høgnes, som gikk tredjeetappen for Simen Andreas Sveen, da sistnevnte våknet av matforgiftning, natt til søndag.

Før løpet hadde ikke landslagssjef Vidar Løfshus noe særlig forventninger til Høgnes.

- Han er nok ikke kjempegod, sa Løfshus og lo, få minutter før de norske herrene gikk ut fra start i La Clusaz.

Høgnes holdt god fart en stund, men måtte til slutt se seg forbigått og mistet plassen i tetgruppa. Likevel lå han lenge som det beste andrelaget i stafetten, og lå også lenge inne blant topp ti som Løfshus hadde håpet på før start.

Superspurteren skulle avgjøre

Finn Hågen Krogh hadde fått æren av å gå ankeretappen for Norges førstelag, og lå i tet med blant annet Frankrike, Italia, Russland og Tyskland.

Det lå lenge an til en sluttspurt, noe Krogh i går viste han var god på da han slo Martin Johnsrud Sundby i en spurt på 15-kilometer fri.

Krogh la seg foran Tyskland, Frankrike og Russland få runder før slutt, og måtte få ut de aller siste kreftene sine fra 6,95 kilometer og inn mot mål.

Russlands Sergej Ustjugov forsøkte å ta igjen Krogh, men sistnevnte presset ut de siste kreftene sine. De to møttes i en duell, men nordmannen var sterkest.

Bak Russland kom Frankrike, som var storfornøyde med tredjeplassen på hjemmebane.

Norge 2 med Kasper Stadaas på sisteetappen ble til slutt nummer 14, 4,35 bak Norges førstelag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!