Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finn Hågen Krogh vraket til OL-sprinten

Var forhåndsuttatt.

VRAKET: Finn Hågen Krogh. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VRAKET: Finn Hågen Krogh. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Finn Hågen Krogh er vraket fra OL-sprinten i Sotsji på bekostning av Ola Vigen Hattestad og Petter Northug.

Det skrev Skiforbundet i en pressemelding tidligere i ettermiddag.

Sprinttrener Arild Monsen la seg paddeflat da han møtte pressen i Sotsji seinere på dagen.

- Etter vedtaket vi gjorde under NM på Lillehammer med alle tilstede, ser nå i dag vi at vedtaket vi gjorde der blei feil. Det beklager vi. Vi får kritikk for det nå, og det er sikkert fortjent, men der og da følte vi at det var det tryggeste alternativet å ta ut de tre løperne. Det var en fin og demokratisk avgjørelse, sier Monsen.

Feilbeslutning Sprinttreneren har full forståelse for at Hågen Krogh er skuffet over avgjørelsen. Altaværingen ønsket ikke å snakke med pressen onsdag, og det er usikkert om han kommer til å gå andre distanser under mesterskapet.

- Vi har snakka med Finn Hågen. Han er selvsagt skuffet, og det har han all grunn til, og vi skjønner det. Vi har prøvd å forklare ham situasjonen etter beste evne. Han må få deppe på sin måte, og at han ikke vil møte pressen nå har vi full respekt for, sier Monsen, før han understreker:

- Men skuffelsen renner av ham. Plutselig har vi én sår hals eller sjukdom i troppen, og da er han plutselig inne på laget.

- Er det en pinlig situasjon landslagsledelsen har havnet i nå?

- Mange vil sikkert si det, men jeg og flere med meg gjorde et vedtak som ikke var bra. Det var en feilbeslutning som vi må lære av.

Var forhåndsuttatt Det norske sprintlaget består dermed av Eirik Brandsdal, Anders Gløersen, Ola Vigen Hattestad og Petter Northug.

Finn Hågen Krogh var én av tre forhåndsuttatte løpere, men på grunn av Ola Vigen Hattestad og Petter Northugs prestasjoner i det siste, ble det plutselig vanskelig å vrake noen av dem.

Da måtte landslagsledelsen legge seg flate og innrømme feil.

- Vi har hatt et krevende uttak i henhold til sprinten. I ettertid ser vi at uttaket som ble gjort under NM på Lillehammer ble feil. Beslutningen på Lillehammer om å gi klarsignal for tre sprintere til OL ble gjort med alle trenerne, langrennskomiteen og Olympiatoppen tilstede, sier sprinttrener Arild Monsen.

INNRØMMER FEIL: Sprinttrener Arild Monsen. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet
INNRØMMER FEIL: Sprinttrener Arild Monsen. Foto: Tormod Brenna/Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart