Finn Seemann, Norges George Best

Finn var Norges George Best: Ballkunstneren. Festene. Kvinnene. Tragedien

- Det var vanskelig å holde ham i skinnet.

Historisk øyeblikk: Da han i 1965 på et frispark mot fotballstormakten Jugoslavia skrudde den brune lærkula rundt muren, og inn i det venstre hjørnet for målvakten, ble han meislet inn i alle norske fotballhjerter som banket på 60-tallet. Foto: Dagbladets arkiv
Historisk øyeblikk: Da han i 1965 på et frispark mot fotballstormakten Jugoslavia skrudde den brune lærkula rundt muren, og inn i det venstre hjørnet for målvakten, ble han meislet inn i alle norske fotballhjerter som banket på 60-tallet. Foto: Dagbladets arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ga man ham en ball, kunne han omtrent gjøre hva som helst med den. Har det vært et multitalent i Norge med ball, var det Finn Seemann, sier Ola Dybwad-Olsen (71), som vokste opp sammen med Seemann.

Finn Seemann har scoret et av de få målene som Norge aldri glemmer. Den hører hjemme i historiepermen sammen med målet til Odd Iversen mot Frankrike i Strasbourg. Og i samme kategori som Wembley-scoringa mot England og straffen til Kjetil Rekdal mot Brasil.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer