Finn Seemann, Norges George Best

Finn var Norges George Best: Ballkunstneren. Festene. Kvinnene. Tragedien

- Det var vanskelig å holde ham i skinnet.

Historisk øyeblikk: Da han i 1965 på et frispark mot fotballstormakten Jugoslavia skrudde den brune lærkula rundt muren, og inn i det venstre hjørnet for målvakten, ble han meislet inn i alle norske fotballhjerter som banket på 60-tallet. Foto: Dagbladets arkiv
Historisk øyeblikk: Da han i 1965 på et frispark mot fotballstormakten Jugoslavia skrudde den brune lærkula rundt muren, og inn i det venstre hjørnet for målvakten, ble han meislet inn i alle norske fotballhjerter som banket på 60-tallet. Foto: Dagbladets arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Ga man ham en ball, kunne han omtrent gjøre hva som helst med den. Har det vært et multitalent i Norge med ball, var det Finn Seemann, sier Ola Dybwad-Olsen (71), som vokste opp sammen med Seemann.

Finn Seemann har scoret et av de få målene som Norge aldri glemmer. Den hører hjemme i historiepermen sammen med målet til Odd Iversen mot Frankrike i Strasbourg. Og i samme kategori som Wembley-scoringa mot England og straffen til Kjetil Rekdal mot Brasil.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer