Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VIF - LSK 1-0

Finne ble VIF-helt, men hatkampen får etterspill

Vålerenga stanget og stanget. Så kom Bård Finne inn og avgjorde på overtid. Da tok det fyr på mer enn bare tribunen.

MATCHVINNER: Vålerengas Bård Finne og resten av spillerne feirer 1-0. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MATCHVINNER: Vålerengas Bård Finne og resten av spillerne feirer 1-0. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
  • Vålerenga - Lillestrøm 1-0 (0-0)

INTILITY ARENA (Dagbladet): Vålerenga og Lillestrøm barket lørdag kveld sammen i det 81. derbyet mellom lagene. Med rundt 30 grader i skyggen i Oslo, var det som å spille i et drivhus på Intility Arena.

Første omgang var tam. Vålerenga hadde et spillemessig overtak, men klarte ikke å score. Underholdningsverdien steg betraktelig etter pause. Det var sjanser til begge lag. Vålerenga var nærmest hele tida og på overtid tok det full fyr: Bård Finne kom inn sju minutter før slutt og avgjorde på overtid. Da eksploderte det på Intility Arena.

Vålerenga klatret opp til 4. plass på tabellen med seieren. Med én kamp mer enn Brann ligger laget seks poeng bak serielederen.

GULT INFERNO: Lillestrøm tente opp fyrverkeri allerede før kampstart. Foto: Tore Ulrik Bratland
GULT INFERNO: Lillestrøm tente opp fyrverkeri allerede før kampstart. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Eksplosjoner var det også på tribunen. Supporterne til både Vålerenga og Lillestrøm hadde klart å snike inn fyrverkeri, noe de ikke hadde søkt om på forhånd. Dermed får kampen etterspill, trolig i form av høye bøter til Vålerenga.

Det smalt skikkelig ved noen anledninger og tribunene ble tidvis forvandlet til et inferno. Dommer Kai Erik Steen måtte ved en anledning stoppe kampen. Men etterpå var det bare glede hos Finne og Vålerenga:

- Helt fantastisk å komme inn og gjøre matchvinnerscoringen. Jeg har vært så heldig å få gjøre det et par ganger for flere klubber. Å gjøre det i en sånn kamp som dette - Vålerenga mot Lillestrøm - er noe av det beste. Alle i Norge vet hva slags derby dette er, sier Finne til Dagbladet.

Trener Ronny Deila strålte etter seieren:

- Jeg vil bare hylle gutta. De har vært gjennom sju kamper på 24 dager. Det er sånn det drives internasjonalt, det må vi bli vant til. Vi har gått ti av elleve kamper uten å tape. Det er kultur, det er kvalitet. Så kan vi alltids finne ting som ikke er så bra. Men det orker jeg ikke å se på i dag.

Inferno

Før kampen uttalte Deila at det ikke finnes et større oppgjør i norsk fotball. Lagene har en lang historie med fiendtlighet, og for første gang skulle derbyet spilles på nye Intility Arena.

Stadion har en offisiell kapasitet på 16 500 tilskuere, men det var ikke fullt lørdag kveld. Spesielt bak mål der Lillestrøm-fansen befant seg, var det mye ledig kapasitet. Speaker opplyste 13 527 tilskuere.

RØYKFYLT: Vålerenga-supporterne markerte seg med fyrverkeri i begynnelsen av andre omgang. Foto: Tore Ulrik Bratland
RØYKFYLT: Vålerenga-supporterne markerte seg med fyrverkeri i begynnelsen av andre omgang. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Og du verden for et trykk på tribunen. Da kampen skulle starte, var hele hjemmetribunen bak det ene målet dekket av Vålerengas farger. Lillestrøm-supporterne – på sin side – serverte både «bomber og granater» helt innledningsvis.

Vålerenga-supporterne fulgte opp seinere.

Vanskelig

Lillestrøm la seg bakpå fra start. Det var Vålerenga som hadde ballen, det var Vålerenga som hadde spillet, men Lillestrøm-muren var vanskelig å bryte ned.

Størst var sjansen til Chidera Ejuke etter 15 minutter. Han kom i flott skuddposisjon fra 12-14 meter, men Lillestrøm-keeper Marko Maric var fint nedpå.

Sam Johnsen hadde også et småpent skudd rett utenfor, mens Frode Kippe hadde en heading for Lillestrøm. Det var dette som var av muligheter i løpet av kampens første 45 minutter.

Varmt

I pauseintervjuene med Eurosport var spillerne opptatt av varmen på banen. Dette ble delvis forsøkt bøtet på med en vannpause halvveis i omgangen, men ja: Varmen var drepende.

- Vi har kampen der vi vil. De begynner å bli slitne, sa Ronny Deila til Eurosport i pausen.

- Vi er litt for lite direkte. Jeg skulle ønske at vi var mer direkte, mente Arne Erlandsen.

Andre omgang fortsatte med Vålerenga-press. I løpet av det første kvarteret hadde Sam Johnson to muligheter til å score, men det ble med forsøkene.

I starten av andre omgang skjedde det mer enn hva det gjorde i hele første. Kampen var intens og nervepirrende.

Skikkelig fart på hjemmelaget ble det først da Bård Finne kom innpå sju minutter før slutt. Først skjøt han i stolpen på overtid. Rett etterpå skjøt han ballen i mål.

Dermed endte det med 1-0 til Vålerenga. Etterpå var det full jubel mellom spillerne og supporterne. Finne har slitt med spilletida i Vålerenga, men grep sjansen da det betydde som aller mest:

- Ingen tvil om at det har vært frustrerende. Jeg kan ikke gjøre så mye annet enn å vise meg fram på trening, påpeker han overfor Dagbladet.

Om derbyet sier han:

- Alt i alt synes jeg vi vinner fortjent.

Eliteserien
Brann1183018-427
Rosenborg1173118-624
Ranheim1172223-1623
Vålerenga1263317-1621
Sarpsborg1154218-1119
Haugesund1153317-1418
Tromsø1152419-1417
Molde1152416-1417
Odd1151518-1416
Kristiansund1134416-1513
Lillestrøm1232712-1911
Stabæk1124511-1810
Strømsgodset1123614-199
Bodø/Glimt112368-149
Start112188-247
Sandefjord1112810-255
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media