Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Finnene om Johaug: - Hun er totalt forandret

Stor interesse for høringene i utenlandske aviser. 

25. JANUAR 2017: Therese Johaug under dagens høring på Ullevaal stadion.VIDEO: NTB / FOTO: LARS EIVIND BONES / DAGBLADETVis mer Vis mer

Utenlandske aviser - spesielt i Sverige og Finland - har stort fokus på høringene med Therese Johaug (28).

Også polske aviser rapporterer om saken, som Johaug sier «snudde livet på hodet i løpet av ett minutt».

Den finske storavisa Ilta-Sanomat vinkler en nettsak det siste døgnet på den slående forvandlingen i løpet av noen måneder.

Da dopingsaken ble kjent 13. oktober i fjor, var det en gråtende stjerne som stilte opp på en pressekonferanse.

- Hun er totalt forandret. Hun framstår ikke lenger utmattet og usminket, skriver Ilta-Sanomat, og signaliserer at hun er langt mer offensiv nå.

- Jeg skal tilbake i sporet, sier Johaug selv.

13. OKTOBER: Therese Johaug på Ullevaal stadion da dopingsaken ble kjent. VIDEO: NTB scanpixVis mer Vis mer Vis mer

Antidoping Norge har lagt ned påstand om 14 måneders utestengelse etter at hun brukte leppekremen Trofodermin. Kremen står på dopinglista.

SMS-er

Interessen rundt Johaug er naturligvis størst i land med langrennstradisjoner og som har direkte konkurrenter til Johaug.

Aftonbladet i Sverige fokuserer på SMS-ene som Johaug sendte til en venninne da hun hadde trøbbel med leppa under en treningsleir i Italia. SMS-ene kan styrke hennes forklaring om hvorfor det ble funnet doping i blodet.

- Jeg fikk solstikk på lørdag og har vært slapp, men nå ser det ut til at det løsner.

Og:

- Så har jeg slitt med solstikk i flere dager og har vurdert å reise hjem. Men nå ser det bedre ut.

Expressen rapporterer om «en merkelig stemning» på Ullevaal stadion, der de muntlige forhandlingene mellom Johaug og Antidoping Norge finner sted.

Avisa viser også til en blogg som den tidligere, svenske pressesjefen Torbjörn Nordvall har skrevet.

- Hun er uskyldig. Slipp henne fri, skriver han på bloggen. Expressen fokuserer også på at kjæresten Nils Henrik Hoff sitter på første rad.

Nøkkelspørsmål

SVT - som er Sveriges svar på NRK - har den rutinerte langrennsreporteren Jacob Hård på plass i Oslo.

- Jeg tror ikke vi kommer til å få vite så mye nytt. Det virkelige nøkkelspørsmålet er om hun får en straff på 14 eller 16 måneder. Det vil være avgjørende for om hun rekker OL i 2018, påpeker Hård.

I SØKELYSET: Interessen rundt Johaug-saken på Ullevaal stadion er enorm. Foto: Lars Eivind Bones 
I SØKELYSET: Interessen rundt Johaug-saken på Ullevaal stadion er enorm. Foto: Lars Eivind Bones  Vis mer

Det polske nettstedet sport.pl skriver:

- Rekker hun OL 2018, eller er karrieren ødelagt for godt?

Dopinghøringen mot Johaug vil vare i to dager. En avgjørelse i domsutvalget til Norges Idrettsforbund er ventet i løpet av et par uker.

Trykket stemning

Dagbladets langrennsreporter John Rasmussen har snakket med Aftonbladets langrennsreporter Petra Thorén på Ullevaal stadion.

Hun sier:

- Det er trykket stemning her. Det mest interessante som er kommet fram er mengden clostebol (13 nanogram per milliliter). Foreløpig sier ikke det oss så mye. Og så synes jeg det er interessant at det tok en uke før de avhørte Johaug og lege Fredrik S. Bendiksen. Det er en uke de fikk til å snakke sammen. Det burde de kanskje ikke fått.

Les også: Bjørgen-muskel skaper finsk debatt

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling