Finnene tror sine egne skiløpere doper seg

Ikke kvitt dopingspøkelset.

Flere enn halvparten av finnene tror sine egne skihelter bruker doping.

Det kommer fram i en undersøkelse TNS Gallup har gjort for de finske avisene Turun Sanomat, Keskisuomalainen, Savon Sanomat og Karjalainen.

Om lag 60 prosent av de 1000 som ble spurt, tror ikke de finske skiløperne har rent mel i posen. Kvinnene var mest kritiske.

Langrennsstjernen Virpi Kuitunen synes det er sørgelig at mer enn halvparten av alle finner tror at dagens langrennsløpere doper seg.

- Det er klart det er sørgelig. Folk vet ikke, men jeg vet med 100 prosents sikkerhet at jeg ikke bruker forbudte stoffer, sier Kuitunen.

Undersøkelsen ble gjort i forkant av verdenscuprennene i svenske Gällivare forrige helg.

(NTB)

TROR IKKE DET SLUTTET HER: Mika Myllylä jubler etter at han og Finland vant stafetten i ski-VM i Lahti i 2001. Senere ble hele det finske landslaget utradert av dopingavsløringene, og finnene tror altså ikke at sporten er ren ennå. Foto: PETR JOSEK/ Reuters
TROR IKKE DET SLUTTET HER: Mika Myllylä jubler etter at han og Finland vant stafetten i ski-VM i Lahti i 2001. Senere ble hele det finske landslaget utradert av dopingavsløringene, og finnene tror altså ikke at sporten er ren ennå. Foto: PETR JOSEK/ Reuters Vis mer
Finnene tror sine egne skiløpere doper seg